Politie Zuid-Holland-Zuid

31/01 Hoeksche Waard

Dordrecht , 31-01-2008 o persberichten district III

AANRIJDING TUSSEN AUTO EN BROMFIETSSTER
NUMANSDORP Op de kruising N487/Middelsluissedijk Westzijde heeft woensdagmorgen 30 januari een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een bromfietsster. Een 18-jarige vrouw uit Numansdorp reed op haar bromfiets op de provincialenweg N487 en wilde linksaf slaan de Middelsluissedijk Westzijde op. Op dat moment kwam zij in botsing met een auto bestuurd door een 65-jarige man uit Schiedam die rechtdoor reed. Het gevolg was dat de bromfietsster viel. Ze raakte licht gewond aan haar bovenbeen. Na behandeling door ambulancepersoneel mocht ze naar huis. Haar bromfiets raakte total loss, de auto van de geschrokken automobilist liep lichte schade op.

VAN DE DIJK GEREDEN MET HOOGWERKER
STRIJEN Een 54-jarige man uit Zuid-Beijerland is woensdagavond 30 januari aangehouden nadat hij met zijn auto van de dijk was gereden op de Varkensdijk in Strijen. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij reed in zijn auto met daarachter een aanhanger met hoogwerker erop in de richting van Numansdorp. De man wilde naar eigen zeggen iets pakken dat van de stoel naast hem afgleed. Hij deed dit maar toen hij weer opkeek, zag hij voor zich een vluchtheuvel. De automobilist moest uitwijken en gaf een ruk aan zijn stuur. Hierdoor reed hij de dijk af en viel de hoogwerker die achter zijn voertuig hing om. De bestuurder raakte niet gewond. Na een blaastest bleek de man onder invloed van alcohol te zijn, hij blies 1,3 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN NA VONDST HENNEPKWEKERIJ
NUMANSDORP De politie heeft op woensdagmorgen 30 januari een 27-jarige man uit Numansdorp aangehouden nadat er in een woning aan het Numansgors een hennepkwekerij werd ontdekt. De politie was getipt dat er mogelijk een kwekerij in de woning aanwezig was. Dit bleek te kloppen na binnentreden. In twee ruimtes werden kwekerijen ontdekt. In totaal ging het om 285 hennepplanten. Door Eneco werd vastgesteld dat er in de woning illegaal stroom werd afgetapt. Hiervan is aangifte gedaan. De kwekerijen zijn ontmanteld en alle apparatuur en planten zijn vernietigd. De bewoner is nader gehoord en na verhoor in vrijheid gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de personen achter de hennepkwekerij.

STOFEXPLOSIE
s GRAVENDEEL Bij een bedrijf aan de Mijlweg heeft woensdag 30 januari rond het middaguur een zogenoemde stofexplosie plaatsgevonden. Het gaat om een bedrijf dat plastic korrels tot stof verwerkt ten behoeve van de industrie. Door nog onbekende oorzaak ontploften twee machines. Hierdoor werden enkele roldeuren vernield en de buitenmuur ontzet. Er raakte gelukkig niemand gewond. De arbeidsinspectie start een onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Daarnaast zullen de Unit Forensische Opsporing en de milieudienst eveneens onderzoek verrichten met betrekking tot sporen en vergunningen.

IN DE SLOOT TERECHTGEKOMEN
OUD-BEIJERLAND Op de Stougjesdijk heeft woensdagavond 30 januari een eenzijdig ongeval plaatsgehad. Een 26-jarige vrouw uit Klaaswaal reed op haar snorfiets op de Stougjesdijk waar zij in de berm raakte, tegen een verkeersmast aanreed en vervolgens in de sloot viel. Het slachtoffer raakte onderkoeld en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het vermoeden is dat er drank in het spel was, om die reden is er in het ziekenhuis bloed van de vrouw afgenomen waaruit zal moeten blijken of en hoeveel alcohol de vrouw had genuttigd.