Dexia Bank


Dexia Kredietmaatschappij wordt Elantis

31/01/2008

Op 1 februari 2008 wordt Dexia Kredietmaatschappij omgedoopt in ELANTIS. Dankzij een betere herkenbaarheid en een specifieke, gedifferentieerde benadering via zijn dochter ELANTIS wil Dexia zijn aanwezigheid en activiteiten op de markt van de distributie van hypothecair krediet en consumentenkrediet via zelfstandige makelaars versterken.

Dexia Kredietmaatschappij is een volle dochter van Dexia Bank België en is gespecialiseerd in hypothecair krediet en consumentenkrediet. Deze kredietverstrekker commercialiseert zijn producten uitsluitend via een net van
2 600 zelfstandige makelaars over heel België. Zijn cliëntenbestand bestaat uit zowel natuurlijke personen als rechtspersonen.

Met deze naamsverandering wil ELANTIS zich niet alleen duidelijker profileren binnen de verschillende distributiekanalen van Dexia, maar ook herkenbaarder worden via een sterke en afzonderlijke merknaam. Daarnaast moet de nieuwe naam het pad effenen voor een specifieke en gedifferentieerde commerciële benadering in retailkrediet.

ELANTIS kan bogen op een jarenlange ervaring in hypothecair krediet en stelt op die basis een ruim gamma "klassieke" producten voor, naast innoverende en gespecialiseerde producten die tegemoetkomen aan specifieke behoeften. Voorbeelden zijn "Step by Step" (trapsgewijs progressief krediet), het "125 % gewaarborgd krediet" en vooral de formule "CAP SUD", een krediet zonder hypotheek waarmee de cliënt een woning in Frankrijk kan kopen (een exclusiviteit voor België).

Naast hypothecair krediet wil ELANTIS zijn opmars in consumentenkrediet voortzetten, vooral in Vlaanderen.

Via zijn netwerk van kredietmakelaars, met wie het een duurzaam partnership uitbouwt, mikt ELANTIS op cliënteelsegmenten die complementair zijn bij die van zijn moedervennootschap, Dexia Bank België. ELANTIS heeft een verantwoordelijke en kwalitatieve visie op kredietverstrekking en onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn aanbod van innoverende en scherp geprijsde producten.