Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Rabobank hoofdsponsor van NAJK

Op 31 januari 2008 is een driejarige samenwerkingsovereenkomst tussen Rabobank en NAJK ondertekend. Met de overeenkomst onderschrijven Dirk Bruins (voorzitter van NAJK) en Dick Oosthoek (afdelingsdirecteur Akker- en Tuinbouw van Rabobank Nederland) dat Rabobank de komende drie jaren hoofdsponsor is van NAJK. Hiermee wordt de bestaande samenwerking voortgezet en is gezamenlijk gekeken naar de meerwaarde voor beide partijen.

Rabobank en NAJK zien elkaar als logische partners. Bedrijfsovername is namelijk één van de belangrijkste speerpunten van NAJK en daar zijn altijd grote belangen mee gemoeid. Bij een beetje bedrijfsovername is vaak een grote rol weggelegd voor de bank, om de overname te financieren en te begeleiden. NAJK en Rabobank verwachten elkaar te kunnen versterken op dit vlak. Rabobank heeft de financiële expertise in huis en heeft veel ervaring met bedrijfsovernametrajecten, terwijl NAJK als belangenbehartiger van de agrarische jongeren als geen ander in contact staat met de jonge boeren en tuinders. Ook op gebieden als samenwerkingsverbanden, investeringen en visievorming is een rol weggelegd voor beide partijen. Agrarisch ondernemer zijn in de huidige tijd vraagt om meer vaardigheden dan vakmanschap alleen. Bedrijven worden groter, in zowel omvang als complexiteit. Van ondernemers wordt verwacht dat ze innoverend en maatschappelijk betrokken zijn. Rabobank staat graag in contact met de jonge ondernemers om hun eigen visie aan te scherpen en om de agrarische jongeren te faciliteren in de keuzes waar zij voor staan.

De ondertekening van de overeenkomst had plaats op de potplantenkwekerij van NAJK-lid Robin van der Knaap. Een bedrijf dat volop in ontwikkeling is, innoverend en bezig met uitbreiding. En daarmee ook een voorbeeld van de samenwerking tussen NAJK en Rabobank voor de komende jaren.


* Datum: 31 januari 2008