Sylvia Borren benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

31/01/2008 18:30



Oxfam Novib



Koninklijke onderscheiding uitgereikt door Minister Koenders

Den Haag, 31 januari 2008 - Sylvia Borren is vanmiddag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vond plaats tijdens haar officiële afscheid als Algemeen Directeur van Oxfam Novib, in het Vredespaleis in Den Haag. Ze ontving de hoge Koninklijke onderscheiding uit handen van Minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking.

Minister Koenders zei in zijn speech onder meer: "Oxfam Novib heeft laten zien dat ontwikkelingshulp veel meer is dan geld stoppen in een uitgestoken hand. Dat het erom gaat elkaar de hand te reiken. Door duidelijk te maken dat ontwikkelingshulp een investering in mensen is. En uitstekende verantwoording af te leggen over de resultaten van deze investeringen. De wereld is dankzij jou een stukje rechtvaardiger geworden."

Voor de benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat hier om bijzondere, persoonlijke verdiensten die door hun uitstraling duidelijk herkenbaar zijn in de samenleving.

Oxfam Novib is het Nederlandse lid van Oxfam International, een samenwerkingsverband van twaalf onafhankelijke ontwikkelingsorganisaties. Het gezamenlijk ideaal: een rechtvaardige wereld zonder armoede.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie -