Ingezonden persbericht


Seizoen 2008 Workshops Kunstkijken www.janvijftigschild.nl

Kijken naar kunst moet een enerverend iets kunnen zijn. Niet meer vermoeid uit een museum komen en er niet precies zeker van zijn wat je nu had moeten zien is verleden tijd na deze cursus. Onze workshops kunstkijken helpen u daarbij deze verwachtingen waar te maken. In een dialoog met de aanwezige cursisten leggen we de achterliggende systemen uit waar deze kunstobjecten gebruik van maken. Bij schilderkunst zullen dat materiaalgebruik, compositie maar ook het tijdsbeeld zijn. Bij architectuur ontkom je niet aan allerlei materiaal uitvindingen en het daarbij horende vormgebruik. Kortom genoeg om over van gedachten te wisselen.

Gegeven door Jan Vijftigschild
De workshops worden gegeven door Jan Vijftigschild oud kunstgeschiedenis docent en nu toeristengids. De workshops worden aan de hand van een powerpoint presentatie gegeven en maken gebruik van de schema's die bij CKV gebruikelijk zijn

Thema's Moderne Architectuur en Gouden Eeuw.

Kosten
De kosten zijn 69 euro voor 3 contactmomenten 2 avonden van 19.30 tot 22.00 uur en een bezoekdag die bestaat uit een museumbezoek en een wandeling.

Voor data kijk op www.janvijftigschild.nl

Moderne Architectuur te:
Amsterdam, data donderdag 31 januari en 7 februari, bezoekdag 10 februari KNSM eiland Scheepvaarthuis

Tilburg, data maandag 28 januari en 4 februari, bezoekdag 9 februari Resident den Haag Gemeentemuseum

Utrecht, data dinsdag 29 januari en 5 februari, bezoekdag 9 februari Resident den Haag Gemeentemuseum

Gouden eeuw te:
Den Haag, data woensdag 30 januari en 6 februari, bezoekdag 24 februari Mauritshuis Den Haag.

Arnhem, data vrijdag 25 januari en 8 februari, bezoekdag 23 februari Mauritshuis Den Haag

De kosten
69 euro per persoon. Daarvoor krijgt u 2 workshop avonden en een bezoekdag met begeleiding aangeboden. In overleg met de groep zullen we ook nog ergens centraal een broodjeslunch plannen op de bezoekdag. Groepen bestaan maximaal uit 30 personen, dat zullen er eerder minder dan meer zijn. Wij werken volgens een interactie methode dus geen saaie hoorcolleges over de groep heen. Wilt u hierover geïnformeerd worden dan kunt u zich geheel vrijblijvend abonneren op onze nieuwsbrief.