Nederlandse Politiebond


POLITIE NIET DE TREIN IN OP 31 JANUARI!

Nader beraad met de Nederlandse Spoorwegen heeft de NPB doen besluiten zijn plannen voor de derde landelijke staking bij de politie op donderdag 31 januari enigszins te wijzen. De geplande treinactie komt te vervallen.

De NPB roept de actievoerende collega's op af te zien van het plan om morgen in groten getale met de trein te gaan reizen. De NS verbiedt de vakbond(en) namelijk om in de treinen actie te voeren of massaal uiting te geven aan hun actie voor een betere CAO. In verband daarmee is ook de mogelijkheid van het vrij reizen komen te vervallen.

De NS staat de bonden wel toe OP DE STATIONS uiting te geven aan hun grote ongenoegen over het feit dat er nog steeds geen behoorlijk bod ligt van de minister van BZK. Van die mogelijkheid zal morgen dan ook ruimschoots gebruik worden gemaakt.

Wij beseffen dat het wegvallen van de treinactie voor veel collega's een teleurstellend bericht is.

Belangrijk om te beseffen is echter dat

a. De vervoersafspraken die REGIONAAL gemaakt zijn met bijvoorbeeld de HTM, de RET, VEOLIA en Connexxion onverminderd van kracht blijven en de daarop gebaseerde acties dus gewoon door kunnen gaan.

b. Het allerbelangrijkste is dat er morgen hoe dan ook GESTAAKT wordt, welke invulling er verder ook aan de dag wordt gegeven.

Laten we dat laatste goed voor ogen houden en zorgen voor een recorddeelname aan deze protestuiting!

Namens het Landelijk Actiecentrum,

Yntse Koenen
NPB-districtsbestuurder

Gepubliceerd op 30 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.