Provincie Zuid-Holland

Samen Sociaalprijs Zuid-Holland 2008

Voor de beste projecten op het gebied van sport en zorg

De provincie Zuid-Holland looft ook in 2008 de tweejaarlijkse Samen Sociaal Prijs uit. Dit jaar is de prijs bestemd voor projecten in Zuid-Holland op het gebied van sport of van zorg. Sport en zorg dragen bij aan het welzijn en welbevinden van mensen. Ze moeten toegankelijk en bereikbaar zijn voor iedereen, dus ook voor bijvoorbeeld allochtonen en gehandicapten. De provincie wil projecten die dit bevorderen in het zonnetje zetten. De inschrijving is geopend tot 30 maart 2008.

De provincie heeft de Samen Sociaalprijs in 2003 in het leven geroepen om sociaal beleid te stimuleren. In 2006 werd de prijs voor de derde maal uitgereikt. Alle projecten die in 2006 zijn ingediend, zijn beschreven in de kalender 'Samen Sociaalprijs Zuid-Holland', die u in het documentenvenster kunt downloaden. Elke gemeente of privaatrechtelijke rechtspersoon zonder winstoogmerk in Zuid-Holland kan meedingen naar de Samen Sociaalprijs. Dit kan zijn met ideeën voor projecten; lopende projecten of projecten die kort geleden zijn afgesloten.

Wat valt er te winnen?

Totaal is er 55.000 euro aan prijzengeld te verdelen. Voor de eerste prijs is 25.000 euro beschikbaar, voor de tweede en derde prijs respectievelijk 15.000 en 10.000 euro. Bovendien zijn er twee stimuleringsprijzen van 2.500 euro per stuk. De winnaars moeten het prijzengeld gebruiken om hun project verder te ontwikkelen en uit te voeren, of om soortgelijke projecten elders in de provincie te starten. Zij hebben dus een voorbeeldfunctie voor anderen. Naast de prijzengelden is de winst voor iedereen nog veel breder. Elk project krijgt de kans zich te presenteren op de informatiemarkt tijdens de finale op 26 juni 2008. Daarnaast beschrijven we alle ingediende projecten in een publicatie over de Samen Sociaalprijs 2008.

Hoe gaat het in zijn werk?

Inschrijving is mogelijk tot 30 maart 2008, met het deelnameformulier in het venster Documenten. Na de sluitingsdatum beoordeelt een onafhankelijke jury alle inzendingen en nomineert tien projecten. De genomineerden krijgen de gelegenheid zich te presenteren op de Samen Sociaaldag op 26 juni 2008 in het provinciehuis. Op deze dag maakt de jury de winnaars bekend.

De jury beoordeelt de ingezonden projecten op effectiviteit, uitvoerbaarheid en mate van vernieuwing. De jury kijkt ook naar samenhang met het thema 'Zuid-Holland, samen sociaal' en de bijdrage van het project aan één van de volgende doelstellingen:
* Toegankelijkheid en bereikbaarheid van zorg bevorderen voor de gebruikers. Bijvoorbeeld belangenbehartiging of een betere aansluiting tussen vraag en aanbod.
* Integratie in de sport bevorderen, zoals allochtone jongeren begeleiden of valide en mindervalide sporters samen laten spelen.

Een project dat in de prijzen valt, wordt openbaar gemaakt op de website van het Kennisnetwerk sociaal beleid en in de tv-serie Samen Sociaal op RTV West en RTV Rijnmond.

Deelname

Stuur het compleet ingevulde deelnameformulier vóór 30 maart 2008 naar:

Provincie Zuid-Holland

Programma Sociaal Beleid

T.a.v. mw. L. van Os

Postbus 90602

2509 LP Den Haag

U kunt het ingevulde deelnameformulier ook mailen naar samensociaalprijs@pzh.nl.

De algemene voorwaarden vindt u in het reglement van de Samen Sociaalprijs Zuid-Holland, dat u via het venster Documenten kunt downloaden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Samen Sociaalprijs Zuid-Holland kunt u op maandag, dinsdag en vrijdag contact opnemen met Lisette van Os, telefoon 070 - 441 68 25, e-mail samensociaalprijs@pzh.nl.