Ingezonden persbericht


Data MOTORbeurs Utrecht 2008 aangepast aan internationale beurskalender

Persbericht
Utrecht, 9 mei 2007

Van 31 januari t/m 3 februari 2008

De data van de komende editie van MOTORbeurs Utrecht zijn aangepast aan de internationale beurskalender. De beursdata zijn nu vastgesteld van 31 januari t/m 3 februari 2008. Aanleiding voor deze aanpassing is de Brussels Motor Show die medio januari op de agenda staat. MOTORbeurs Utrecht valt nu in het Carnavalsweekend, wat voor beursorganisator VNU Exhibitions aanleiding is om speciale acties op touw te zetten voor Brabantse en Limburgse carnavalsvierders, die dan nog even voor het weekend hun hart op de beurs kunnen komen ophalen. Uiteraard wordt een spectaculaire Carnavalsopening voorbereid. Verder zal de deelname van importeurs in hal 12, wegens het grote succes tijdens de afgelopen editie, worden voortgezet. Wellicht zelfs met nog meer uitbreiding van het aantal merken. MOTORbeurs Utrecht overtrof afgelopen februari alle verwachtingen met 91.864 (94.531 incl. kinderen tot en met 12 jaar) enthousiaste motorliefhebbers. Bezoekers kochten weer volop; een succesvolle start van het seizoen voor de deelnemers.

Maart erg goed
Dat de motormarkt aantrekt komt ook duidelijk tot uiting in de meest recente cijfers van BOVAG-afdeling TWB, waaruit blijkt dat in het eerste kwartaal van dit jaar al 4.518 nieuwe motoren werden verkocht. Dat is een stijging van 18,5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Vooral maart was erg goed met 2.613 nieuw verkochte motorfietsen (in 2006: 2.127).

Sterke impuls
Het totaal aantal verkochte motorfietsen, nieuw en gebruikt, liep vorig jaar met ca 2.000 terug t.o.v. 2005 (16.676 eenheden). Maar BOVAG-afdeling TWB verwacht stellig dat de branche dit jaar uit de impasse raakt en dat in ieder geval meer motoren worden aangeschaft dan afgelopen jaar. Ook van MOTORbeurs Utrecht gaat een sterke impuls uit voor de branche en ruim drie kwart van de bezoekers van afgelopen februari is van plan ook de volgende editie van de 'Vier Machtige Motordagen' te bezoeken.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht