Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Motorbeurs Utrecht 2008 onthult unieke snelheidsduivel Gehandicapte kunstenaars presenteren hun `beschilderde' Ducati 1098

Datum: donderdag 31 januari 2008
Tijd: 11.00 uur
Plaats: Motorbeurs, Jaarbeurs Utrecht

Utrecht, 29 januari 2008 ­ Aanstaande donderdag, 31 januari 2008, wordt tijdens de Motorbeurs in Jaarbeurs Utrecht een wel heel speciale versie van de supersnelle, splinternieuwe Ducati 1098 gepresenteerd. Voor het racemonster werd de afgelopen weken door gehandicapte cliënten van DacArt, een instelling voor dagbesteding in Groesbeek, een compleet nieuwe `huid' geschilderd. Samen met Diederick de Vries, de bekende motorsportschilder en Eurosport- commentator, onthullen de `kunstschilders' om 11.00 uur hun motor.

DacArt uit Groesbeek biedt haar verstandelijk gehandicapte cliënten de mogelijkheid tijdens hun dagbesteding te schilderen. Dit levert vaak zeer kleurrijke schilderijen op. Veel particulieren en bedrijven weten de weg naar DacArt voor kunst-op-maat te vinden. Deze keer vingen de schilders het thema `beweging' in hun werk. Plus Reclame uit Elst maakte hiervan een digitale versie en voorzag het racemonster van een nieuwe `huid'. Affetto Ducati stelde de motor, ter waarde van ruim 20.000 euro, beschikbaar en de Motorbeurs biedt hét onthullingspodium bij uitstek.

Enthousiast
De supersnelle motoren van Affetto Ducati en de Motorbeurs, de zorg- & welzijnsector in Groesbeek en de schilderpassie van de cliënten van DacArt in die plaats hebben op het eerste gezicht niets met elkaar te maken. Toch kwamen de verschillende werelden bij elkaar op de Bedrijvencontactdagen in Nijmegen. Leo Fleuren, eigenaar van motordealer Affetto Ducati in Overasselt en Tim Merks, directeur van Plus Reclame in Elst, raakten enthousiast over de schilderijen van DacArt, die op dezelfde beursvloer hingen. Het bijeenbrengen van de drie specialismen van de afzonderlijke bedrijven tot een uniek samenwerkingsproject was een kleine stap.

Prachtig initiatief
Hans Nelissen van DacArt:''We zijn erg blij met dit project. Het geeft onze cliënten een leuke opdracht, een prachtig resultaat én aandacht voor hun werk. Tegelijk laten we zien dat wij heel mooi werk kunnen leveren aan particulieren en bedrijven.'' Leo Fleuren van Affetto Ducati: `'We vinden DacArt een prachtig initiatief. Door de verrassende combinatie tussen racemotoren, de zorgsector en kunst hopen we iets unieks te laten ontstaan.'' Tim Merks van Plus Reclame voegt toe: `'Deze `kunstmotor' is een rijdend visitekaartje voor DacArt. Zo krijgen de kunstenaars van DacArt de aandacht die zij verdienen. En daar doen wij het voor!''

Noot voor de redactie,