Gemeente Hulst


Persbericht - 30.01.2008

Brand carnavalsloods Heikant 19.15 uur

Deze middag woedde een brand in een loods aan de Magdalenastraat te Heikant. In deze loods, welke eigendom is van de gemeente Hulst, stonden 11 grote carnavalswagens van 11 verschillende carnavalsverenigingen. Op 2 na, gingen alle wagens volledig verloren. Doch ook deze 2 hebben in ieder geval de nodige waterschade.

De brand is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting in een lamp. De in de loods aanwezige personen hebben getracht het vuur te blussen met aanwezige schuimblussers, maar zijn daarin niet geslaagd.

Daar bij de brand asbest vrijkwam, werd de Magdalenastraat vanaf de Polenlaan tot aan de Lekestraat afgesloten voor het verkeer. Bewoners van dit gebied werden geadviseerd hun ramen en deuren gesloten houden. Dit betroffen circa 20 woningen, waarvan er bij 3 sprake was van behoorlijke rookoverlast.
Ondertussen zijn alle woningen weer toegankelijk gemaakt, hetgeen inhoudt dat de straat en de trottoirs door de brandweer zijn schoongemaakt. Toch blijft de straat voor het verkeer afgesloten, omdat er vanaf morgen nog de nodige schoonmaakwerkzaamheden moeten worden verricht. De bewoners zijn geïnformeerd over het gebeurde en hoe zij dienen te handelen.

Momenteel wordt er nog nageblust door de brandweer en worden er om veiligheidsredenen enige sloopwerkzaamheden uitgevoerd.

Om de brand te bestrijden heeft de vrijwillige brandweer Hulst vandaag bijstand gekregen van de korpsen van de gemeente Stekene, Terneuzen en Goes. Deze laatste zorgde voor inzet van een watercontainer.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl