Raad van State


donderdag 31 januari 2008
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van het bestemmingsplan "Gedeeltelijke herziening Schieoevers Noord en Zuid - omgeving station Delft Zuid" van de gemeente Delft. Het plan heeft betrekking op bedrijventerrein Schieoevers. Twee op dat terrein gevestigde bedrijven zijn het er niet mee eens dat zij in het plan zijn wegbestemd en dus niet meer in het plan voorkomen. (zaaknummer 200703013/1)
10.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Tilburg heeft verleend aan een hondentrainingsschool met kleine kennel aan de Kleine Tilburg in Tilburg. Een omwonende is tegen de vergunning en verzoekt de Raad van State die te schorsen. (zaaknummer 200709175/2)

10.00 uur

Zitting over de bestuurlijke maatregelen die het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft getroffen om de toegangsvoorziening tussen de wal en de woonboot "Deo Volente" in Amsterdam te verwijderen. Twee inwoners van Amsterdam zijn het niet eens met de maatregelen en zijn in hoger beroep gekomen bij de Raad van State. Eerder heeft de rechtbank in Amsterdam hen in het ongelijk gesteld. Zij verzoeken de Raad van State nu die uitspraak te schorsen. (zaaknummer 200800270/2)

11.00 uur

Zitting over de bestuurlijke maatregelen die het college van burgemeester en wethouders van Lingewaard in het begin van 2006 heeft getroffen om de bewoning van Fort Pannerden in Doornenburg te beëindigen. Het fort is in 1869 gebouwd en ligt in het gebied achter de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Volgens het college, dat het fort voor toeristische doeleinden wil gebruiken, was de bewoning in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente heeft de bewoners, die zichzelf "Woongroep Fort Pannerden" noemen, al in november 2006 gedwongen verwijderd uit het Fort. Twee van hen verzetten zich nu tegen deze verwijdering en hebben beroep ingesteld. Zij vinden dat het college niet van zijn bevoegdheid om bestuurlijke maatregelen te treffen gebruik had mogen maken om het fort open te kunnen stellen voor toeristen. Ze zijn eerder door de rechtbank in Arnhem in het ongelijk gesteld. (zaaknummer 200705205/1)

11.45 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Enschede heeft verleend aan voetbalclub FC Twente voor uitbreiding van haar voetbalstadion aan het Colosseum in Enschede. Hierdoor kunnen maximaal 25.000 in plaats van de huidige 13.250 toeschouwers het stadion bezoeken. Twee inwoners van Enschede verzetten zich tegen de uitbreiding en verzoeken de Raad van State de vergunning te schorsen. Zij vrezen voor geluids- en parkeeroverlast. Ook vinden zij dat in het onderzoek naar de gevolgen voor de luchtkwaliteit onvoldoende rekening is gehouden met het nabijgelegen evenementencentrum Go Planet en de toekomstige aanleg van een kunstijsbaan in het gebied. (zaaknummer 200800178/2)

14.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Gelderland van het bestemmingsplan "Deil 2006" van de gemeente Geldermalsen. Het plan heeft betrekking op de bebouwde kom van Deil. Een inwoner van Deil verzet zich tegen het goedkeuringsbesluit omdat hij vanwege de bestemming van zijn perceel geen nieuwe vrijstaande woning kan bouwen. Ook een autoschadebedrijf aan de Appelhof in Deil is tegen het plan. Hij vreest dat hij als gevolg ervan niet kan uitbreiden. (zaaknummer 200703849/1)