Gamma Holding N.V. Datum 31 januari 2008

Persbericht

Gamma Holding: 'Towards leadership 2010'

§ Netto groepsresultaat groeit met 18% naar EUR 33,0 miljoen; § Overname uni-chains afgerond;
§ Strategisch plan: Towards leadership 2010'.

De omzet van Gamma Holding kwam in 2007 uit op EUR 779 miljoen (2006: EUR 774 miljoen). Gecorrigeerd voor valuta-effecten (-4%) steeg de omzet met 5%.

Het bedrijfsresultaat exclusief herstructureringskosten steeg met 3% en kwam uit op EUR 63,4 miljoen (2006: EUR 61,6 miljoen). Gecorrigeerd voor valuta-effecten (-9%) steeg het bedrijfsresultaat exclusief herstructureringskosten met 12%.

Het netto groepsresultaat steeg met 18% naar EUR 33,0 miljoen (2006: EUR 28,0 miljoen). Gecorrigeerd voor valuta-effecten (-10%) steeg het netto groepsresultaat met 28%.

De overname van het Deense bedrijf uni-chains A/S is inmiddels door de mededingingsautoriteiten goedgekeurd en deze week afgerond. Gamma Holding zet hiermee een belangrijke strategische stap in de versterking van de positie van haar dochteronderneming Ammeraal Beltech (Belting Technology) in de groeimarkt van modulaire proces- en transportbanden.

Op deze voorlopige cijfers is nog geen accountantscontrole toegepast. De definitieve cijfers over 2007 worden met een nadere toelichting op 22 februari a.s. vóór beurs gepubliceerd.

Strategie Towards leadership 2010'

Vier jaar intensief werken aan de portfolio, de strategische kostenpositie, groei en synergie heeft van Gamma Holding een gezonde onderneming gemaakt. Tijdens het transformatieproces zijn belangrijke portfoliowijzigingen doorgevoerd. Assemblageactiviteiten werden gecentraliseerd en evenals de productie naar lagelonenlanden verplaatst. De opgebouwde productkennis is groot. Bovendien zitten de business units door het uitgebreide wereldwijde netwerk aan verkoopkantoren dicht bij hun klanten. Mede hierdoor hebben de business units leidende posities in nichemarkten.

Datum 31 januari 2008 Titel Gamma Holding: 'Towards leadership 2010' Pagina 2/4

Aandachtspunten
In een globaliserende markt waarin de productieprocessen en wensen van klanten snel veranderen, moeten ondernemingen zich steeds beter richten op de behoeften van de klant. De business units hebben momenteel een sterk productgerichte traditie. Daarnaast noopt een toenemende concurrentie uit lagelonenlanden tot het op de markt brengen van vernieuwende producten waarmee Gamma Holding zich kan onderscheiden. Daarom zal het innovatievermogen moeten worden verhoogd. Diezelfde concurrentie vereist daarnaast dat bedrijfsprocessen efficiënt zijn georganiseerd.

Kansen
Voor Gamma Holding liggen tal van kansen waarmee de groep haar marktpositie verder kan versterken. In de strategie voor de komende jaren wordt dan ook ingezet op het benutten van die kansen. Daarbij gaat het om een sterkere gerichtheid op de wensen van de klant, het opbouwen van schaalgrootte op de terreinen inkoop, productie, research & development en marketing & sales, het uitbreiden in opkomende markten, het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het acquireren van bedrijven met producten of technologieën die waarde toevoegen aan de groep.

Strategie
De strategie Towards leadership 2010' moet Gamma Holding toonaangevende marktposities verschaffen. Om die posities te bereiken dan wel te bestendigen, ligt de focus op drie thema's: de portfolio, groei en operational excellence. Deze thema's vormen de leidraad voor alle uit te voeren strategische acties binnen de business units.

Portfolio
Uitgangspunt voor het handhaven van bedrijfsonderdelen binnen de portfolio van Gamma Holding is dat zij waarde creëren door middel van groei, innovatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Zij moeten het perspectief hebben zich binnen de eigen markt tot een topspeler te ontwikkelen dan wel hun leidende positie verder te kunnen versterken. Vanuit marktfocus heeft Gamma Holding besloten de business units te herschikken en in twee nieuwe sectoren in te delen:


1. De sector Industrial Solutions bestaat uit Belting, Filtration en Coating & Composites. Deze business units leveren proceskritische componenten aan industriële klanten die actief zijn in deels overlappende markten.

2. De sector Lifestyle Fabrics omvat Sailcloth, Sleep Care Fabrics en Exotic Fabrics. Deze business units hebben met elkaar gemeen dat ze consumentgerelateerde textielproducten leveren die het leven veraangenamen. Hun eindmarkten hebben geen gemeenschappelijke kenmerken.

Voor de groep als geheel geldt dat alle business units een gemeenschappelijke basis van hoogwaardig textiel hebben en onderling vergelijkbare productieprocessen kennen.

Datum 31 januari 2008 Titel Gamma Holding: 'Towards leadership 2010' Pagina 3/4

Groei
De groeistrategie is gericht op het bereiken dan wel versterken van marktleiderschap. Dat wil Gamma Holding niet alleen organisch bewerkstelligen, maar ook door acquisities. Voor organische groei wordt ingezet op product- en procesinnovatie. Hiervoor zal verder in research & development en marketing & sales worden geïnvesteerd.

Voor de business units binnen de sector Industrial Solutions wordt wereldwijd binnen de eigen markt naar een top twee positie gestreefd. Gamma Holding wil dat enerzijds bewerkstelligen door middel van een sterkere klantfocus en doelgerichte innovaties en anderzijds door acquisities ter verbreding van de productportfolio en ter versterking van posities in opkomende markten (build & buy). In dat verband is de strategie voor de business unit Belting erop gericht om wereldwijd voor klanten een totaalleverancier te zijn van een volledig assortiment aan proces- en transportbanden en diensten. Filtration wil een wereldwijde aanbieder van een breed assortiment aan filterproducten worden en Coating & Composites wil zich tot een meer marktgedreven en oplossingsgerichte organisatie ontwikkelen.

De groeistrategie van de sector Lifestyle Fabrics is vooral gericht op het versterken van de huidige topposities. Gamma Holding wil dat bereiken door innovatie, een scherper merkenbeleid en een verbetering van de marketing- en verkooporganisatie. In dat kader wil Exotic Fabrics de leidende positie in het topsegment van Afrikaanse bedrukte stoffen verstevigen door de overstap te maken naar een kwalitatief hoogwaardig etnisch modebedrijf met een sterk en onderscheidend distributienetwerk in West-Afrika. Sleep Care Fabrics is marktleider op het gebied van matrasstoffen met focus op volumes. De business unit wil echter dé speler worden op het gebied van bedbekleding door het bieden van toegevoegde waarde door middel van innovaties en service. Sailcloth wil haar marktleiderschap verstevigen door het leveren van additionele zeilproducten en selectieve voorwaartse integratie.

Operational excellence
Groei kan alleen volledig worden benut als bedrijfsprocessen flexibel, snel en tegen niet al te hoge kosten verlopen. De focus zal dan ook sterk komen te liggen op het optimaliseren van bedrijfsprocessen in de waardeketen. Met het oog op een zo gunstig mogelijke concurrentiepositie van de business units en voor de flexibiliteit en serviceverlening is het daarnaast belangrijk dat productie en assemblage efficiënt georganiseerd zijn. Verder wil Gamma Holding de synergiemogelijkheden op het gebied van marketing & sales, inkoop, productie en innovatie beter benutten. Door schaalvergroting zijn hier voordelen te behalen.

Op het gebied van operational excellence wordt voor de sector Industrial Solutions gestreefd naar meer schaalgrootte in assemblage en naar verdere optimalisatie van inkoop. Bij Lifestyle Fabrics ligt het accent op bedrijfsprocesoptimalisatie, een flexibeler kostenstructuur en selectieve uitbesteding.

Datum 31 januari 2008 Titel Gamma Holding: 'Towards leadership 2010' Pagina 4/4

Een professioneel human resource management is voor Gamma Holding de basis voor het welslagen van deze strategie. Goede opleidingsmogelijkheden, carrièrekansen en arbeidsvoorwaarden moeten ertoe bijdragen dat het personeel de motor is van goed functionerende business units die gefocust zijn op de klant, innovatie en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten.

Nieuwe ambitieuze doelstellingen
Gamma Holdings nieuwe strategie moet er toe leiden dat in de periode 2008 - 2010 jaarlijks: § de autonome omzetgroei 3 - 5% bedraagt; § een rendement op verkopen (EBITA/Netto omzet) wordt behaald van 8 - 10%; § een rendement op het geïnvesteerd vermogen (EBITA/Gemiddeld geïnvesteerd vermogen) wordt bereikt van 15 - 20%;
§ de winst per aandeel stijgt tussen 8 - 10%.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.
Helmond, 31 januari 2008

Profiel
Gamma Holding ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hoogwaardige, innovatieve producten met technisch textiel als basis. In 41 landen zijn circa 7.000 medewerkers actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond. De aandelen zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Gamma Holding bestaat uit twee sectoren, Industrial Solutions en Lifestyle Fabrics, met activiteiten op het gebied van proces- en transportbanden, filters, gecoat doek en composieten, zeildoek, matrastijk en exotische stoffen. Met deze producten behoort het bedrijf in geselecteerde nichemarkten tot de wereldtop.