Stern Groep


Door Stern geleverd

Stern Groep versterkt vestigingennetwerk

Stern Groep NV, beursgenoteerde Nederlandse automotive groep, voert overname gesprekken met verschillende dealerbedrijven. Het gaat om Volkswagen/Audi dealer Pouw te Zaandam en haar service dealer De Vries en Van Slooten te Amsterdam-Noord. Daarnaast heeft Stern Groep het voornemen twee kleine leasemaatschappijen en het schadeherstelbedrijf S. van den Heuvel te Zaandam aan te kopen. Met het Renault dealerbedrijf Finesse en het Nissan dealerbedrijf Otomoto te Haarlem worden eveneens oriënterende gesprekken gevoerd. Tegelijk maakt Stern Groep bekend haar Ford vestiging in Leiden op 1 februari a.s. te verkopen aan Van Bunningen Groep.

Stern en Volkswagen/Audi Stern Groep heeft al enkele jaren Volkswagen/Audi dealerbedrijven in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam, die bekend zijn als Heron Auto. Als de beoogde overnames worden geëffectueerd, worden aan Heron Auto twee vestigingen toegevoegd in Zaandam en in Amsterdam-Noord. Daardoor zal een mooi aaneengesloten bewerkingsgebied in oostelijk Noord-Holland worden gerealiseerd. De jaarlijkse afzet nieuwe Volkswagens zal kunnen toenemen tot circa 1.500. Voor Audi tot 500. De afzet Volkswagen bedrijfswagens zal toenemen tot circa 1.000 op jaarbasis. Heron Auto zal dan in totaal 250 werknemers hebben.

Stern en Renault/Nissan
Stern Groep heeft al meer dan 10 jaar het merk Renault in haar portfolio onder de naam Arend Auto. Als de beoogde overname wordt geëffectueerd, zal het merk Nissan daaraan worden toegevoegd. Arend Auto heeft thans 9 vestigingen in Amsterdam, Volendam, Zaandam, Eindhoven, Den Bosch, Heeze, Valkenswaard, Oss en Veghel.

SternLease
SternLease is in 2007 gegroeid tot een portefeuille van circa 3.900 voertuigen. Door de overname van de twee kleine leasemaatschappijen worden daaraan circa 500 voertuigen toegevoegd tot een nieuw totaal van circa 4.400 voertuigen.

Stern en schadeherstel
Stern Schadeservice heeft al vestigingen in Amsterdam, Weesp, Purmerend, Wormerveer, Heemstede, Bunnik, Geldrop en Nijkerk. Door de uitbreiding in Zaanstad wordt een betere dekking in Noord-Holland gerealiseerd.

Herschikking Ford met Van Bunningen In het kader van herschikking van de verzorgingsgebieden is in goed overleg met Ford Nederland besloten per 1 februari a.s. de vestiging van Ford Wilton in Leiden over te dragen aan Van Bunningen Groep. Deze transactie leidt voor Stern Groep tot een boekwinst in 2008. De Ford dealerbedrijven van Stern Groep, bekend onder diverse namen zoals Romeyn & Van Zanten, Ford Rotterdam, Wilton en Kinesis, zullen op 1 februari a.s. worden omgedoopt tot Ardea Auto. De Ford dealerbedrijven in Amersfoort en Soest gaan op 1 februari a.s. verder onder de naam Fitis Auto. Daarmee hebben alle Ford dealerbedrijven, behalve Van Kalmthout Auto in Hoofddorp, een nieuwe 5-letterige vogelnaam gekregen, waardoor een duidelijke link met Stern Groep wordt gelegd.

Publicatie jaarcijfers
De cijfers over het boekjaar 2007 van Stern Groep worden bekend gemaakt op vrijdagmiddag 14 maart a.s.