Ingezonden persbericht


Persbericht

Privatisering grootste Nederlandse educatieve dienstverlener

CED-Groep kiest Maconomy voor nieuwe stap

Nederhorst den Berg, 31 januari 2008 ­ In een turbulente markt transformeert de grootste educatieve dienstverlener in Nederland, de CED-Groep, op dit moment van een gesubsidieerde instelling naar een in de vrije markt opererend bedrijf met 350 medewerkers. Om dit proces te kunnen ondersteunen heeft CED-Groep gekozen voor een geïntegreerd administratiesysteem. Verschillende oude losse IT-systemen zijn vervangen door de Consultancy oplossing van Maconomy. Dit systeem stelt de CED-Groep onder andere in staat adequaat te kunnen reageren op de huidige ontwikkelingen, zoals het landelijk uitgezette beleid om 'Passend Onderwijs' te bewerkstelligen op scholen in Nederland.

Hiermee is de CED-Groep niet de enige dienstverlener die in 2008 in een IT-systeem investeert. Volgens een onderzoek van MarketCap(1) zullen de externe IT-bestedingen van Nederland dit jaar voor het eerst boven de 18 miljard euro uitkomen. Bedrijven in de dienstverlenende sector hebben volgens dit onderzoek veel behoefte aan betere IT-ondersteuning en efficiencyverbetering en investeren hier dan ook in. De CED-Groep blijft een organisatie met een maatschappelijke missie zonder winstoogmerk, met als belangrijkste doel het verbeteren van het onderwijs door het bieden van advies, leermiddelen en toegepast onderwijskundig onderzoek.

"De CED-Groep bevindt zich op dit moment in een markt die sterk aan het veranderen is. Dit vraagt meer dan voorheen om snel en goed inzicht in de verschillende werkprocessen. De oplossing van Maconomy ondersteunt al deze informatieverwerking. Hiermee kan de CED-Groep een grote stap vooruit zetten", aldus Wim Wellens, financieel directeur van de CED-Groep.

Een van de belangrijkste redenen om voor Maconomy te kiezen is het nieuwste Maconomy product, 'People Planner'. Deze online softwareoplossing biedt onder andere de mogelijkheid om vanaf verschillende gebruikersniveaus te plannen. Hierbij kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met capaciteit, bekwaamheid van mensen en beschikbaarheid van middelen. Van deze middeleninzet en planning kan op elk gewenst moment en in hetzelfde scherm een grafisch overzicht opgeroepen worden. Maconomy heeft hiermee op dit moment het meest geavanceerde en toegespitste product voor de dienstverlenende sector. Recentelijk gaf dit voor 'Lost Boys' en 'the people's valley' ook de doorslag om voor Maconomy te kiezen.

Verschillende andere onderdelen van de geleverde diensten zoals financiële administratie, projectplanning, tijdschrijven en klantinformatie vragen om een slim en snel inzicht in de voortgang van het hele proces. De ERP-oplossing van Maconomy biedt een geïntegreerd systeem, dat indien gewenst ook per afdeling of locatie kan worden ingezet. Dit maakt processen flexibel, efficiënt en op verschillende niveaus gemakkelijk te wijzigen.

"We zijn verheugd om de CED-Groep bij deze belangrijke transformatie te kunnen ondersteunen. Het is van essentieel belang dat ze terug kunnen vallen op een betrouwbaar softwaresysteem voor al hun bedrijfsprocessen. Na een uitgebreide selectieprocedure heeft de specifieke functionaliteit, People Planner van Maconomy, zich wederom bewezen", aldus Peter van Haasteren, General Manager Maconomy Benelux.

(1) http://automatiseringgids.sdu.nl/ag/nieuws/artikelen/toon_artikel.jsp?di=380133

Over CED-Groep
De CED-Groep draagt al veertig jaar bij aan de kwaliteit van onderwijs en educatie. Dit vanuit de overtuiging dat ieder kind, ieder individu recht heeft om zijn of haar talenten te ontplooien. Zo'n 350 medewerkers adviseren, begeleiden, trainen en coachen onze klanten, van voor- en vroegschoolse educatie tot voortgezet onderwijs en volwasseneneducatie. Samen mét onze klanten ontwikkelen we bovendien educatieve materialen. Daarbij staat vernieuwing altijd voorop.

Over Maconomy
Maconomy is een wereldwijde leverancier van industriespecifieke bedrijfsoplossingen voor het beheren en controleren van projecten en processen binnen afdelingen en organisaties. De softwareoplossingen zijn gericht op financiële administratie, projectmanagement en ­administratie, resourceplanning en traffic, Customer Relation Management, Human Resources, voorraden en abonnementen. Zakelijke dienstverleners zoals consultancy- en marketingcommunicatiebureaus hebben real-time inzicht in de bedrijfsprocessen, waardoor zij de bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. Maconomy heeft wereldwijd meer dan 90.000 gebruikers, waaronder Avnet Enterprise Solutions, CED-Groep, Deloitte, Edelman, VODW Marketing, KplusV, Lost Boys, Pricewaterhouse Coopers, KPMG en Publicis Groupe. Maconomy A/S is opgericht in 1989 en het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen.

Meer informatie over Maconomy is te vinden via: http://www.maconomy.nl # # #
Perscontact
Maconomy
Brigitte van Kooten
Maconomy Benelux
Tel: 0294 ­ 280 600
mailto:bko@maconomy.nl
Nina Breuning
Edelman
Tel: 020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com
CED-Groep
Willem Wellens
Financieel directeur w.wellens@cedgroep.nl

(1) http://automatiseringgids.sdu.nl/ag/nieuws/artikelen/toon_artikel.jsp?di=380133