Ingezonden persbericht


Nederlandse BackupAgent opent een vestiging in Australië.

Nederlandse leverancier online backupsoftware werkt in Australië samen met partner sYra Networks

Delft, 31 januari 2008 - BackupAgent, leverancier van online backupsoftware en -services, opent een vestiging in Perth, Australië. Samen met partner sYra Networks, eveneens lokaal vertegenwoordigd, levert BackupAgent software aan ISP's, resellers en serviceproviders 'down under'. Voor de eindgebruikers is tevens www.directbackup.com.au geopend. Deze website is in Australië nu al een enorm succes.

De vestiging in Australië is noodzakelijk om resellers, serviceproviders, ISP's en zakelijke gebruikers in Australië real-time te bedienen en te ondersteunen. Door het grote tijdsverschil is dit vanuit Nederland niet haalbaar. Dankzij de lokale aanwezigheid kan BackupAgent zijn klanten optimaal bedienen. BackupAgent doet dit middels een samenwerking met sYra Networks, een partner met grote kennis van de lokale markt en het bedrijfsleven in Australië. sYra Networks levert sinds 2000 via verschillende dochterondernemingen backupdiensten en hoogwaardige hostingdiensten aan meer dan 150.000 bedrijven. Het hoofdkantoor van sYra Networks staat eveneens in Perth, Australië. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen en datacenters in Australië.

"Lokale vertegenwoordiging op markten buiten Nederland is onderdeel van onze internationale strategie en groeiambities", zegt Roland Sars, directeur Sales en Marketing bij BackupAgent. "We hadden Australië al een tijdje op het oog als interessante markt. De resellers, serviceproviders, ISP's en zakelijke gebruikers in Australië zijn enthousiast over online backup als oplossing. Met onze krachtige software en innovatieve dienstenpakket komen we tegemoet aan hun behoefte. Onze samenwerking met sYra Networks is cruciaal voor deze stap. sYra Networks is een organisatie met heel veel kennis van dit land. Het bedrijf heeft onze beslissing voor een vestiging in Australië een flinke duw in de rug gegeven."

Dennis Mclnerney, Managing Director van sYra Networks en BackupAgent Australië: "Ik ben ontzettend blij dat wij met BackupAgent in Australië aan de slag gaan. Het is een geweldig product en sluit goed aan bij de andere diensten die we bieden. Onze resellers en klanten zijn enorm enthousiast."

BackupAgent

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf BackupAgent is enkele jaren geleden opgericht en in de afgelopen periode uitgegroeid tot een professionele, internationale organisatie. BackupAgent levert een kant-en-klare oplossing voor automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata.

Het management van BackupAgent is een combinatie van Delftse innovatie en IT-veteranen. Backup is een vertrouwensproduct, en volgens BackupAgent geldt dat net zo goed voor de organisatie achter de oplossing. Om die reden zijn ondersteuning en service voor BackupAgent even belangrijk als productkwaliteit. Dit uit zich bijvoorbeeld in installatie- en onderhoudsservices door gespecialiseerde technici na aanschaf. Maar ook in de mogelijkheid van dagelijkse monitoring van backups.