Ingezonden persbericht


In tijden van economische onrust meer phishing-activiteiten

Amsterdam, 31 januari 2008 - SPAMfighter waarschuwt voor extra phishing-gevaar in economisch onrustige tijden. De wereldwijde onrust op de beurzen maakt mensen onzeker en dus extra vatbaar voor phishing-mails. Citibank, Washington Mutual en PayPal waren al slachtoffer van phishing-aanvallen die onder hun naam werden uitgevoerd.

"Oplichters zijn experts in het bang maken van consumenten en spelen in op beangstigende situaties", zegt Henrik Sørensen, medeoprichter van SPAMfighter. "Beursdalingen zijn omstandigheden waar ze graag misbruik van maken."

Phishing is het verzenden van valse e-mails met links naar nagemaakte websites waar om persoonlijke informatie gevraagd wordt, vaak met de suggestie dat dit noodzakelijk is om veiligheidsredenen. Deze informatie betreft meestal bankgegevens die vervolgens gebruikt worden om geld op te nemen van de betreffende bankrekening. Phishing-sites en -mails zijn vaak moeilijk te onderscheiden van legitieme bronnen, omdat de vormgeving erg veel lijkt op die van de originele websites en e-mails.

Spamfilter-producent SPAMfighter drukt zijn gebruikers op het hart om uiterst voorzichtig om te gaan met persoonlijke informatie op het internet. Consumenten moeten nooit op links klikken in een spammail en nooit hun bankgegevens invullen naar aanleiding van een e-mail. Als er twijfel bestaat, is het verstandig eerst het officiële telefoonnummer van de betreffende bank te bellen (dit staat op de afschriften vermeld).

Ook is een goed e-mailbeveiligingssysteem cruciaal om phishers buiten te houden. SPAMfighter houdt 99 procent van alle phishing-mails tegen en kan kosteloos gedownload worden op: www.spamfighter.com.

Over SPAMfighter

SPAMfighter ontleent zijn kracht aan bijna vijf miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).