Ingezonden persbericht


Onderzoek IDS Scheer: bedrijven zien belang permanent toezicht op bedrijfsprocessen

Den Haag, 31 januari 2008 - IDS Scheer AG, leverancier van Business Process Management-oplossingen (BPM), heeft onderzoek gedaan naar het belang dat bedrijven hechten aan permanent toezicht op bedrijfsprocessen. De meerderheid van de onderzochte bedrijven vindt Business Activity Monitoring en Business Process Controlling belangrijk. Uit het onderzoek blijkt echter eveneens dat slechts een paar organisaties het toezicht op een professionele manier aanpakken. IDS Scheer vroeg ongeveer 100 bedrijven in de telecommunicatie-, nuts-, bank-, transport- en logistieke sector naar hun mening over Business Activity Monitoring en Business Process Controlling. Het onderzoek richtte zich met name op bedrijfsprocessen op het gebied van inkoop, diensten en facturering. Vooral facturering blijkt binnen elke sector de meest kritische factor voor succes te zijn.

Een van de belangrijkste resultaten uit het onderzoek is dat de markt voor Business Activity Monitoring- en Business Process Controlling-tools groter is dan ooit tevoren. Veel van de bedrijven die deelnamen aan het onderzoek zeiden de aanschaf van dergelijke software te overwegen. Ze gaven aan dat een holistische benadering voor bedrijfsprocessen een positieve bijdrage kan leveren aan hun organisatie. Dit geldt in het bijzonder voor processen en systemen die ze outsourcen; ongeveer de helft van de bedrijven heeft hiermee te maken.

De software die bedrijven op dit moment gebruiken voor procesmanagement, verschilt sterk van sector tot sector. De meest gebruikte procedures binnen organisaties zijn sterkte-zwakte-analyses (80 procent) en het meten van Service Level Agreements (60 procent). Slechts enkele nutsbedrijven hebben een 'event monitoring'-systeem geïmplementeerd. Dit terwijl het onderzoek aantoont dat er nog veel te winnen is op het gebied van procesbeheersing. Hetzelfde geldt voor de banken die deelnamen aan het onderzoek. Hun belangrijkste zorg is het toezicht op servicemanagement. Bedrijven in de transport-, logistieke en telecommunicatiesector houden zich daarentegen intensief bezig met procesbeheersing.

"De resultaten van het onderzoek vormen een goede benchmark voor organisaties die hun omzet willen zekerstellen, kosten of risico's willen verlagen, of willen groeien in BPM volwassenheid. Als kennispartner op strategisch niveau werken we samen met organisaties aan continue monitoring en optimalisering van de bedrijfspocessen.", zegt Mark Straathof, General Manager IDS Scheer UK/The Netherlands. "Voor onszelf toont het onderzoek aan dat de markt rijp is voor oplossingen die controle- en transactiesystemen integreren, zoals de ARIS Process Event Monitor."

###

Over IDS Scheer
IDS Scheer is marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM). Het bedrijf biedt software, oplossingen en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. Ongeveer 2.800 medewerkers in ruim 70 landen ondersteunen de 6.000 klanten van het bedrijf. In 2006 realiseerde IDS Scheer een omzet van 354 miljoen euro / 465 miljoen dollar. IDS Scheer is in 1984 opgericht door professor August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland).