Axis verhoogt EMEA-marktaandeel netwerkcamera's

Stijging van marktaandeel naar 46 procent

Rotterdam, 31 januari 2008 - Axis Communications, leverancier van netwerkvideo oplossingen, heeft volgens een rapport van IMS Research van december 2007 een marktaandeel van 46 procent in de categorie netwerkcamera's binnen Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Dit is een stijging van 4 procent in vergelijking met het jaar ervoor.

In het rapport rangschikt IMS Research alle leveranciers van videobewakingsapparatuur, zoals digitale en analoge camera's, opname-oplossingen en video servers. Simon Harris, IMS Research, over het Axis marktaandeel binnen het totaal aan beveiligingsleveranciers: "Axis toont een constante groei in zijn marktaandeel en steeg in EMEA van de zevende naar de vierde plaats in 2006. De sterke groei van Axis toont het belang aan van netwerkvideo in de huidige markt."

In de categorie beveiligingscamera's, met zowel digitale en analoge camera's, neemt Axis de derde plaats in. Dit is dezelfde positie als het jaar daarvoor, maar met een stijging in marktaandeel van 5,8 procent naar 8,3. Waarbij Axis aansluit bij de voorspelling van IMS dat de wereldwijde markt voor netwerkcamera's een jaarlijkse groei zal kennen van 40 procent.

"We zijn blij dat de resultaten van het IMS-rapport de sterke positieve groeitrend in EMEA bevestigt. Dit stemt overeen met onze verwachtingen", aldus Lars Paulsson, Regiodirecteur EMEA binnen Axis Communications.

Axis richt zich op het professionele segment van de netwerkvideomarkt. Hiertoe behoren klanten in onder andere het onderwijs, transport, overheid, retail, banken en industrie. Door gebruik te maken van een standaard IT-infrastructuur zorgt het netwerkvideosysteem voor een schaalbare, flexibele en kostenefficiƫnte oplossingen.


---------

Over Axis
Axis levert wereldwijd professionele netwerkvideo-oplossingen. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale video-oplossingen. De producten en oplossingen van Axis zijn gericht op surveillance, beveiliging en controle op afstand en maken daarbij gebruik van innovatieve open technologieplatformen. Axis is in 1984 opgericht in Zweden en heeft momenteel wereldwijd 18 kantoren en werkt samen met partners in 70 landen. Axis staat genoteerd aan de OMX Nordic Exchange, Large Cap, Information Technology. Meer over Axis Communications op de website: www.axis.com



Ingezonden persbericht