Ingezonden persbericht


Persbericht

VisionWaves levert miljoenenopdracht Chileense Luchtmacht succesvol op

Zeist, 31 januari 2008 - VisionWaves, specialist op het gebied van strategie-implementatie, heeft afgelopen maand een miljoenenopdracht bij de Chileense Luchtmacht succesvol, en binnen de gestelde tijd en budget, opgeleverd. De opdracht betrof de gehele logistieke keten, inclusief onderhoud, van de nieuw aangekochte F-16's. Deze is in kaart gebracht, zodat er zicht is op de totale keten en de prestatie ervan. De financiering van de opdracht kwam grotendeels van Lockheed Martin. Voor VisionWaves ligt een vervolgopdracht in het verschiet, net als de opening van een vestiging in Santiago.

Om de vliegtuigen optimaal in te kunnen zetten is een goede logistiek essentieel. Het proces hierachter is complex omdat het op internationale schaal plaatsvindt. De Chileense overheid had hier op het gebied van F-16's geen ervaring mee en heeft om die reden VisionWaves als externe expert ingehuurd. Het bedrijf heeft het logistieke proces voor de vliegtuigen uitgewerkt en vastgelegd in het eigen softwaresysteem: Odyssey. De status van iedere F-16 is nu real time inzichtelijk. Het systeem geeft automatisch aan wanneer welk onderdeel vervangen moet worden of wanneer een F-16 een onderhoudsbeurt moet krijgen. Waar bijvoorbeeld eerst weken nodig was om het juiste onderdeel bij het juiste vliegtuig te krijgen, ligt nu het vervangende onderdeel al klaar op het moment dat het nodig is.

Door de ontstane transparantie in de logistieke keten beschikt de Chileense luchtmacht over kwalitatief hoogwaardigere informatie en kan het op basis hiervan betere beslissingen nemen. Zo is het direct duidelijk bij welke bedrijven het gezochte onderdeel te koop is, wat de levertijd is en wat het nog beschikbare budget is. Hierdoor zijn er meer beschikbare vlieguren per F-16, er is minder personeel nodig, er is een grotere operationele beschikbaarheid van materieel naast een optimale bevoorrading van onderdelen.

"Een geweldige kans om met een partij als de Chileense Luchtmacht samen te kunnen werken. We zijn trots op het resultaat," zegt Harald Kokelkoren, directeureigenaar van VisionWaves en verantwoordelijk voor de internationale expansie. "Neem bijvoorbeeld de monteurs. Met behulp van onze methodiek en systeem hoeven ze niet langer op en neer te lopen naar de voorraadpunten. Als ze iets nodig hebben dirigeert het systeem dat het bij hen terecht komt. Alles is digitaal en direct opvraagbaar vanuit Odyssey. Stukken sneller en ze weten ook zeker dat ze de correcte versie van een onderdeel hebben, wat brokken kan voorkomen. Er kan meer gevlogen worden, tegen lagere kosten, wie wil dat nu niet?"

Over VisionWaves
VisionWaves opereert wereldwijd en is dé specialist op het gebied van strategie-implementatie en richt zich op de marktsegmenten Finance, Non Profit en Aviation & Defence. Het bedrijf begeleidt organisaties naar Business Excellence door de onderlinge samenhang te verbeteren tussen strategie, mensen, processen en middelen. VisionWaves vertaalt strategische doelen naar tactisch en operationeel niveau en borgt deze in het in eigen beheer ontwikkelde VisionWaves Delta. VisionWaves levert een complete combinatie van consultancy, methodiek, innovatieve software en training. Deze integrale werkwijze, met de titel Strategisch Waardeketenmanagement, reduceert de complexiteit binnen organisaties en levert aantoonbare waardecreatie op. VisionWaves werkt onder andere voor organisaties als de Nederlandse & Chileense Luchtmacht, Rabobank, Tergooiziekenhuizen en Interpolis/Achmea. Voor meer informatie voor de pers:

VisionWaves
Meriam Leijte-Hofman

T: +31 (0)30 698 10 10
E: m.hofman@visionwaves.com

Lubbers & De Jong
Elske van Gent
T: +31 (0)20 421 05 65
E: elske@l-dj.nl