AM


AM neemt City Projects over

Overname maakt snellere groei Belgische onderneming mogelijk

AM (vastgoedontwikkeling) heeft City Projects in Brussel overgenomen. Dit is een gespecialiseerde vastgoedonderneming die zich toelegt op de ontwikkeling van woningprojecten, soms gecombineerd met commercieel vastgoed, in onder meer Brussel en Gent. Deze overname verschaft AM toegang tot een marktgebied met een sterke vraag. City Projects beschikt over een aantrekkelijke portefeuille en een duidelijk groeiperspectief. Voor City Projects schept deze overname gunstige condities voor het realiseren van verdere groei.

City Projects was eigendom van de vastgoedondernemer André Snippe, die de afgelopen twintig jaar met zijn bedrijf Snippe Projecten bekendheid heeft gekregen als ontwikkelaar van binnenstedelijke locaties met hoogwaardige architectuur en een hoog afwerkingsniveau. Sinds 2004 zijn deze activiteiten uitgebreid richting België. De overname betreft uitsluitend deze activiteiten in België. City Projects ontwikkelt thans een zevental projecten vanuit de filosofie van Snippe: investeren in kansrijke buurten in de bestaande stad die op grond van sociaal-culturele ontwikkelingen een sterke waardeontwikkeling zullen doormaken. De verkoop van deze projecten zal worden verricht door een eigen makelaarsorganisatie, City Property, die eveneens onderdeel is van de overname.

De verwachte omzet voor de komende jaren van City Projects zal tussen circa ¤ 20 en ¤ 50 miljoen bedragen. André Snippe zal de komende jaren als directeur verantwoordelijk blijven voor de acquisitie en de ontwikkeling van de projecten van City Projects en de verdere groei van de onderneming.

Strategische rationale
AM verschaft zich met deze overname toegang tot de Belgische markt. De portefeuille van City Projects is geconcentreerd in de zogenoemde 'gouden driehoek' Brussel-Antwerpen-Gent, het hart van de Belgische economie en een gebied met een omvangrijke woningvraag. De marktpositie van de onderneming, gevestigd in Brussel, biedt een goed perspectief voor verdere groei. De overname maakt het voor City Projects mogelijk de voorgenomen groei van haar activiteiten te versnellen. De Raad van Commissarissen en de Ondernemingsraad van AM staan positief ten opzichte van deze overname.Partijen verstrekken geen financiële details van deze transactie.

Profiel AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Zij betrekt actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties - zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied - te benutten. Zij doet dit creatief, professioneel, eigenzinnig en vol bezieling. In samenwerking met overheden, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Profiel City Projects
City Projects ontwikkelt binnenstedelijke locaties met hoogwaardige architectuur en een hoog afwerkingsniveau. Zij investeert in kansrijke buurten in de bestaande stad die op grond van sociaal-culturele ontwikkelingen een sterke waardeontwikkeling zullen doormaken. Met dit concept is City Projects succesvol in Brussel en andere steden in België.

Telefoon: +31 30 6097222
Telefax: +31 30 6050874
E-mail: info@am.nl
Internet: www.am.nl
Kvk: 30160235
/