Ingezonden persbericht



PERSBERICHT
31 januari 2008

Gelderse Milieufederatie vraagt burgers naar
hun mening over klimaat en energie

De Gelderse Milieufederatie vraagt aan Gelderse burgers om mee te doen aan een enquête over klimaat en energie. Dit is dan het eerste onderzoek van De Groene Peiler. Met de antwoorden kan de GMF vaststellen wat Gelderland vindt van alle aandacht in de media en politiek voor het klimaatvraagstuk. De uitkomsten zullen onder andere gebruikt worden om het provinciale beleid te beïnvloeden.

Mensen die verder denken dan hun eigen voordeur en hun stem willen laten horen, kunnen zich aanmelden als panellid bij De Groene Peiler. Dit is het online natuur- en milieupanel van de provinciale Milieufederaties, waaronder de Gelderse. Met de Groene Peiler gaat de GMF regelmatig onderzoeken welke kansen en bedreigingen inwoners zien op het gebied van duurzaamheid en leefbaarheid in onze eigen provincie. Mede dankzij de mening van burgers kan de GMF Gelderse politici beïnvloeden om te kiezen voor duurzame ontwikkeling en een groene provincie.
Het panel is te vinden op www.degroenepeiler.nl.

De eerste enquête gaat over klimaat en energie. De GMF wil peilen wat het effect is van alle aandacht voor het klimaatvraagstuk. Ligt een klimaatneutraal Gelderland binnen handbereik? Doen gemeenten en provincie genoeg om Gelderland tot de meest klimaatneutrale provincie van Nederland te maken? En wat kunnen en willen burgers zelf doen voor een klimaatneutraal Gelderland? Deze en andere vragen komen aan de orde.

Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal tien minuten. Voor elke ingevulde lijst doneert de GMF 1,50 aan het Wereld Natuur Fonds (WNF), dat zich actief inzet voor de bestrijding van het klimaatprobleem. En: panelleden die nieuwe kandidaten aandragen maken bovendien elke maand kans op een hippe fietstas en een fietsparaplu van het merk Basil.

Voor meer informatie of aanmelden: www.degroenepeiler.nl.