Gemeente Buren


Goed bezochte ouderavond over alcohol en drugs in gemeentehuis Maurik

Op 31 januari heeft de gemeente Buren in samenwerking met Iriszorg een voorlichtingsavond georganiseerd over alcohol & drugs.

Iriszorg (voorheen de Grift) is een organisatie voor verslavingszorg en maatschappelijke opvang. Het aanbod bestaat uit preventie, zorg, opvang, behandeling, begeleiding en reclassering.

Alle ouders met kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar hebben een uitnodiging ontvangen deze avond bij te wonen. De avond is door ongeveer 40 belangstellende ouders bezocht.

De avond is gegeven in het kader van voorlichting en preventie over alcohol en drugs.

Tijdens de avond waren ook de jongerenwerker Janine van Raaij van de st. Mozaïek, de leerplichtambtenaar en de beleidsmedewerker volksgezondheid aanwezig om vragen te beantwoorden.

De preventiemedewerker van Iriszorg, Irmgard Poelmans, heeft verteld over de schadelijke gevolgen van alcohol- en drugsgebruik door jongeren en de risico's van verslaving. Ze heeft aan ouders tips gegeven hoe ze daar mee om moeten gaan en op welke wijze ze signalen van overmatig alcoholgebruik en ook het gebruik van drugs kunnen herkennen. Het is van belang om daarover in gesprek te raken en te blijven met hun kinderen. De ouders werden actief betrokken bij de presentatie omdat vragen aan hen gesteld werden, maar ouders hebben ook zelf veel vragen kunnen stellen.

Wethouder Gerry van der Donk, die jeugdbeleid in haar portefeuille heeft, merkte tot slot op dat er gelukkig heel veel goed gaat met de jeugd. Wel is het van belang alert te blijven en als het even mis gaat de juiste actie te ondernemen. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen.