Groei waardering duurzame mobiele oplossingen


Eindgebruikers bereid om meer te betalen voor duurzame oplossingen

DEN HAAG, 20080108 -- Eindgebruikers zijn bereid om meer te betalen voor duurzame mobiele oplossingen, zo blijkt uit het mobility onderzoek 2008 dat is uitgevoerd door Marqit in samenwerking met AutomatiseringGids.Tijdens de vijfde editie van het Nationaal Mobility Event op 31 januari 2008 presenteren Mels Dees (hoofdredacteur en uitgever van AutomatiseringGids) en Martijn Roseboom (Research manager Marqit) de resultaten van het Mobility Onderzoek 2008.

Het centrale thema van het Nationaal Mobility Event 2008 is de impact van mobiele technologie op de samenleving en de manier waarop duurzaamheid kan worden bevorderd. Bij het Mobility onderzoek 2008 is er dit jaar speciale aandacht besteedt aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uit het onderzoek blijkt dat 74% van de respondenten bereid is om meer te betalen voor duurzame mobiele oplossingen.

Bij de overheid is duurzaamheid volgens Danny Frietman (streamvoorzitter Openbaar Bestuur tijdens het Nationaal Mobilty Event) nog een sluitpost: "Duurzaamheid, ook dat nog!, wordt vaak gedacht. Op duurzaamheid wordt nog niet afgerekend. Maar ook overheidsinstellingen kunnen nadenken over zaken als nomadisch werken. Van 9 tot 5 op kantoor is straks passé. Maar we zijn op de goede weg: nomadisch werken is inmiddels bespreekbaar, ook bij de overheid!"





Ingezonden persbericht