CD-presentatie Margaretha Kleine


,,Drok - zo akoestisch mogelijk....en dat is gelukt."

EMMEN, 20080128 -- Een kleine twee jaar na het uitbrengen van haar laatste single ` 't Giet wel over', laat singer/songwriter Margaretha Kleine weer op fabuleuze wijze van zich horen. Donderdag 31 januari wordt haar nieuwste album `Drok' gepresenteerd in café De Amer in Amen. Samen met muzikanten Jeff Zwart (gitaar), Peter Deiman (percussie) en Paul Bergman (toetsen) speelt en zingt Kleine de sterren van de hemel.

,, De nummers die op het album staan, zijn een samenvatting van de afgelopen drie, vier jaar van mijn leven. Met de single `Der is niks' is het ooit allemaal begonnen, vandaar dat deze er ook op staat. Daarnaast zijn er een paar hele breekbare liedjes op te beluisteren, zoals bijvoorbeeld `k Weet zeker dat aj wacht'. De muziek is van Jeff en de tekst van mij. Het nummer gaat over hoe fijn het voelt als je weet dat je niet in een leeg en koud bed hoeft te liggen omdat je iemand hebt waar je tegen aan kunt kruipen. Het nummer `Amerikaans' is weer van een hele andere categorie. Dat nummer heb ik geschreven naar aanleiding van een minitour samen met Dilana in Houston. Al met al is het album een mooie mix van ballades en vrolijke nummers", aldus de zangeres.
Na het uitbrengen van de eerste twee singles - `Der is niks' en ' t Giet wel over' - was een cd een logisch gevolg. ,,Het is nooit de bedoeling geweest dat er zo'n lange tijd tussen het uitbrengen van de singles en de cd zou zijn. Maar als je iets serieus wilt aanpakken en een kwalitatief goede plaat uit wilt brengen - en dat wilden we - kost dat geld én tijd."
Het album is opgenomen in de studio van Syb van der Ploeg (voormalig voorman van formatie De Kast) en (voormalig drummer van De Kast) Nico Outhuijse, de man die de knoppen in de studio bediende. ,,Nico is een genie. Hij heeft zo zijn best gedaan. En dat hoor je echt bij elk liedje. Het is gewoon zo af! Dit is wat we voor ogen hadden toen we een dik jaar geleden begonnen zijn. Ik ben er heel trots op en blij met de mensen om me heen", aldus een zeer tevreden Kleine.

Het album wordt gepresenteerd op donderdag 31 januari om 20.00 uur in café De Amer, Amen 20 in Amen. Kaarten verkrijgbaar bij Warenhuis Vanderveen Assen, Music Store in Coevorden, Hoogeveen, Klazienaveen, Hardenberg, Emmen, Meppel, Assen en alle 130 overige Music Stores in Nederland. voor meer info: DRC Entertainment 0591-643838 De zaal is open om 19.00 uur en de toegang bedraagt ¤ 12,50. Reserveren via info@drce.nl





DRC Entertainment