Doorbraak administratieve lastenverlichting


ZAANDAM, 20080131 -- Op 30 januari 2008 heeft de Nederlandse IT dienstverlener CreAim de eerste jaarrekening in XBRL over het boekjaar 2007 gedeponeerd via de geheel nieuwe geavanceerde digitale snelweg van de overheid, de overheidstransactiepoort (OTP). De jaarrekening is opgesteld met de jaarrekeningsoftware van CaseWare. De oplossingen van CreAim en CaseWare zullen leiden tot een verlaging van de administratieve lasten bij ondernemers.

XBRL is de universele taal voor het uitwisselen van bedrijfsgegevens. Het is bedoeld om machines met elkaar te laten spreken over geld en zaken. XBRL kan het best worden vergeleken met de barcode, maar dan de barcode voor gegevens. De voordelen van XBRL zijn vergelijkbaar met voordelen die de barcode mogelijk heeft gemaakt in winkels.

CreAim en CaseWare zijn ondertekenaar van het eerste uur van het convenant met de overheid. In dit convenant zijn afspraken vastgelegd waarbij de overheid zich uitspreekt voor het borgen van onderhoud en beheer van de XBRL-taxonomie en XBRL-infrastructuur. Intermediairs en softwareleveranciers zeggen toe dat zij de taxonomie en de infrastructuur ook gaan gebruiken en zoveel mogelijk gerealiseerde efficiencyvoordelen zullen doorgeven aan hun klanten, de ondernemers.

Over CreAim

CreAim heeft voor ondernemers en accountants online software ontwikkeld waarbij het mogelijk is digitaal jaarrekeningen, eerstedagsmeldingen en aangiftes met een digitale handtekening van de ondernemer aan te leveren bij de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en CBS. CreAim Autorisatie Services registreert machtigingen en goedkeuringen van bevoegde ondernemers.

Over CaseWare

CaseWare Nederland heeft al ruim zestien jaar ervaring in het automatiseren van rapportages, verslaglegging en elektronische dossiers. Dagelijks werken meer dan 10.000 gebruikers in Nederland met de software van CaseWare. Daarmee behoort CaseWare Nederland tot de belangrijkste leveranciers van gespecialiseerde software voor de externe en interne accountant.





Ingezonden persbericht