Supermarkt Europa


Persbericht Beleidsdomein Landbouw en Visserij Brussel 22/01/2008
Beleidsdomein Landbouw en Visserij

Minister-president Kris Peeters en minister Gerda Verburg openen samen met Europese landbouwcommissarissen "Supermarkt Europa"

Op donderdag 31 januari openen Kris Peeters, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid en Gerda Verburg, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van Nederland de tentoonstelling "Supermarkt Europa". Dit zal gebeuren in aanwezigheid van de voormalige EU-landbouwcommissarissen Frans Andriessen en Franz Fischler in het Vlaams Parlement in Brussel.

"Supermarkt Europa" is een gratis en interactieve tentoonstelling, opgezet in een fictieve supermarkt. Vijftig producten in de rekken vertellen de evolutie van landbouw en voeding tijdens de voorbije halve eeuw. Vijftig foto's en persdocumenten bieden inzicht in het Europees landbouwbeleid. "Supermarkt Europa" opent de deuren naar aanleiding van de 50e verjaardag van het Verdrag van Rome en de start van het Europese landbouwbeleid. Het is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (Nederland) en het beleidsdomein Landbouw en Visserij (Vlaanderen), uitgewerkt door het Centrum Agrarische Geschiedenis (Leuven). De tentoonstelling liep van 9 november 2007 tot 18 januari 2008 in het stadhuis van Den Haag en komt nu naar de lokettenzaal van het Vlaams Parlement waar ze te bezichtigen is tot eind april.

Officiële opening

De officiële opening vindt plaats op donderdag 31 januari 2008 in de lokettenzaal van het Vlaams Parlement, Ijzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel.

Op het programma staat:

10u30 Verwelkoming minister Gerda Verburg en minister-president Kris Peeters 10u45 Debat met de voormalige EU-landbouwcommissarissen Frans Andriessen en Franz Fischler en Noël Devisch, voorzitter van de Boerenbond 11u30 Opening en bezoek aan tentoonstelling 12u00 Receptie

Meer informatie en een uitgebreid persdossier vindt u op www.supermarkt-europa.com

Meer informatie
Luc De Seranno, woordvoerder kabinet Peeters ­ Tel. 02 552 60 00 ­ gsm: 0477 38 23 37 Email: luc.deseranno@vlaanderen.be

Dit persbericht is geldig tot 31/01/08

Woordvoerder Landbouw en Visserij
Patricia De Clercq ­ Tel. 02 552 77 09
Pagina 1/2

Persbericht Beleidsdomein Landbouw en Visserij Brussel 22/01/2008
E-mail: patricia.declercq@lv.vlaanderen.be

Managementondersteunende Dienstverlening (Communicatie) Peter De Middeleir ­ Tel. 02 552 77 70 ­ Fax 02 552 77 41 E-mail: peter.demiddeleir@lv.vlaanderen.be
Website: http://www.vlaanderen.be/landbouw

Meer info over het beleidsdomein Landbouw en Visserij Het beleidsdomein Landbouw en Visserij valt onder de bevoegdheid van Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid. Het bestaat sedert 1 april 2006 uit een Departement Landbouw en Visserij, Agentschap voor Landbouw en Visserij, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek en het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Volgende beleidsvelden behoren tot de verantwoordelijkheden:
- landbouw- en visserij;

- promotie landbouw, tuinbouw en zeevisserij.