Persuitnodiging werkconferentie 'De ambtenaar van de toekomst'

Persuitnodiging

Wat voor werknemers heeft de overheid straks nodig en hoe slaagt de overheid erin die aan te trekken? Deze vraag staat centraal op de werkconferentie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 'De ambtenaar van de toekomst' op donderdag 31 januari in het Kurhaus te Scheveningen. Deelnemers zijn (top)ambtenaren, wetenschappers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Journalisten zijn van harte uitgenodigd deze werkconferentie bij te wonen. Tijdens de deelconferentie ambtenaar 2.0 (ambtenaar en de nieuwe media) wordt ook actieve deelname van de pers zeer op prijs gesteld.

Hoe ziet de ambtenaar van de toekomst eruit? Wat heeft hij in zijn mars? Is hij trots op zijn vak? Wat is ambtelijk ondernemerschap? Mogen ambtenaren zich beroepshalve vrijelijk bewegen in de wereld van de nieuwe media? Hoe profiteren werkgevers nu en straks van diversiteit? Gaat de overheid feminiseren en wat kenmerkt de leidinggevende topambtenaar? Wie wint de slag op de krappe arbeidsmarkt: de publieke of de private sector? Deze en andere vragen komen aan de orde in filmpjes, presentaties, workshops en debatten.

Op de website www.ambtenaarvandetoekomst.nl vindt u het volledige programma.

Aanmeldingen s.v.p. bij Vincent van Steen, persvoorlichter BZK, vincent.steen@minbzk.nl, tel. 070-4267086.

Programma

11.30 uur Ontvangst en buffetlunch

12.00 uur Opening door dagvoorzitters Jozias van Aartsen

en Marloes Plomp

12.30 uur Minister Guusje ter Horst, 'De overheid als

werkgever van de toekomst'

12.45 uur Trendwatcher Adjiedj Bakas, 'Maatschappelijke ontwikkelingen en hun betekenis voor de overheid'

13.10 uur Vier deelconferenties over diversiteit, de ambtenaar 2.0, binden en boeien en publiek ambtelijk leiderschap

16.10 uur Jaap Zijlstra, directeur RBZ Human Focus, 'Gezocht: ambtenaren met lef'

16.45 uur Is de overheid klaar voor de toekomst? Interactief debat met de voorzitters van de deelconferenties: Klaas de Vries, Claartje Brons, Rein Zunderdorp en Ila Kasem.

17.30 uur Borrel

Noot voor de redacties (