Gemeente Amstelveen

Persconferentie SKA

StartKoopwoningen bijna te koop:
alle partijen zetten handtekening voor samenwerking

Op 31 januari 2008 zetten de gemeente Amstelveen, AM, Rabo Vastgoed en Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ bv) de verkoop in gang van de eerste Startkoopwoningen. Zij tekenen hiertoe een overeenkomst voor samenwerking. De officiële ondertekening vindt plaats in één van deze Startkoopwoningen in veld 2 van het project Westwijk Zuidoost (het bouwproject ligt aan de Burgemeester Wiegelweg. De woning waar de persconferentie plaatsvindt, ligt direct aan de linkerzijde als u het terrein opkomt - volg de vlaggen).

AM en Rabo Vastgoed, verenigd in Westwijk Zuidoost CV, verzorgen de oplevering van de woningen. Ludenhoff groep makelaars en taxateurs O.G. verkoopt ze. BKZ is de leverancier van de StartKoopregeling, zij ondersteunt de gemeente bij de uitvoering ervan. StartKoopwoningen worden door een Maatschappelijk gebonden Eigendom (MGE) constructie betaalbaar voor huishoudens met een inkomen tussen globaal 1,3 en 1,5 maal modaal. Bij een MGE is een woning bij aankoop goedkoper dan de marktwaarde. Het verschil tussen marktwaarde en aankoopprijs blijft "maatschappelijk gebonden" bij een corporatie, een gemeente of een andere partij die de woning in MGE uitgeeft.

Wethouder Wonen, de heer R.E. Pols, de heer ing. R.R. Huikeshoven MRE van AM, de heren ing. P. Wetselaar en ir. A.J. Bouwhuis van Rabo Vastgoed en de heer mr. M. Wijngaarde van BKZ bv ondertekenen de overeenkomst.

Programma

10.00 uur Ontvangst met koffie en thee

10.15 uur Welkom en toelichting door de wethouder Wonen, de heer Pols

10.25 uur Spreker AM: de heer ing. R.R. Huikeshoven, namens Westwijk Zuidoost CV

Spreker BKZ: de heer mr. M. Wijngaarde

10.45 uur Beantwoording vragen

11.00 uur Ondertekening overeenkomst

11.30 uur Einde

Wij nodigen u graag uit de ondertekening bij te wonen.

Met vriendelijke groet,
Marie-Thérèse Claessen
Team Communicatie

____________________________

Gemeente Amstelveen
T (020) 540 41 21
F (020) 540 47 63
http://www.amstelveen.nl

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

____________________________