Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt gewelddadige overval

ETTEN-LEUR, 31 januari 2008

Politie onderzoekt gewelddadige overval

ETTEN-LEUR: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval. Het misdrijf werd gepleegd op donderdagavond 31 januari 2008 bij een transportbedrijf aan de Ambachtenlaan in
Etten-Leur (bedrijventerrein). Een 56-jarige medewerker raakte daarbij gewond.

Het bewuste personeelslid was rond 19.00 / 19.15 uur alleen aan het werk in het bedrijfspand. Er werd aangebeld, waarna de man de deur opende. Onmiddellijk drongen twee overvallers, die bivakmutsen droegen, het bedrijfspand binnen. Het duo was bewapend met een vuurwapen. De medewerker werd bedreigd en mishandeld. Het slachtoffer werd onder bedreiging van geweld gedwongen om de aanwezige kluis te openen. De overvallers maakten vervolgens een geldbedrag buit en zijn daarna in onbekende richting gevlucht.

De 56-jarige man uit Rijsbergen is vanwege het letsel dat hij opliep, per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. De technische recherche stelde een sporenonderzoek in op de plaats van het delict. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen via het Landelijke Politienummer 0900-8844 (lokaal tarief). Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer