Liliane Fonds ontvangt 1 miljoen euro van Nationale Postcode Loterij

31/01/2008 18:55

Liliane Fonds

's-Hertogenbosch, 31 januari 2008 - Voor de hulp aan kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden krijgt het Liliane Fonds 1 miljoen euro uit de inleg van de Nationale Postcode Loterij in 2007. Dit maakte de voorzitter van de Nationale Postcode Loterij, Boudewijn Poelmann, vandaag bekend tijdens de jaarlijkse bijeenkomst met alle begunstigden van de loterij.

Het Liliane Fonds behoort sinds 2000 tot de vaste begunstigden van de Nationale Postcode Loterij. Het fonds besteedt het geld aan rechtstreekse, kleinschalige en persoonsgerichte hulp op maat aan kinderen met een handicap in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ruim 7.600 kinderen kan het Liliane Fonds dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij extra helpen. Een van die kinderen is Zonita Choueng (13) uit Kameroen. Zij is met ernstig vergroeide onderbenen geboren. Ook haar zus en broertje hebben die handicap. Inmiddels zijn Zonita's beide benen geamputeerd en heeft ze enkele operaties gehad om haar beenprotheses passend te maken. Voor de protheses en revalidatie van Zonita betaalt het Liliane Fonds 296,55 euro. Eerder hielp het Liliane Fonds haar met onderzoek, operaties en revalidatie. Zonita kan nu weer lopend naar school gaan.

Ruim 225 miljoen euro voor goed doel
De 2,4 miljoen deelnemers van de loterij realiseerden een opbrengst van ruim 450 miljoen euro in 2007. Vijftig procent van de inleg van de loterij is bestemd voor goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal keert de Postcode Loterij 225.233.533 euro uit aan 56 goededoelenorganisaties. Het is het 18e jaar dat de deelnemers van de loterij groei realiseren. Door deze groei kan de loterij drie nieuwe organisaties verwelkomen.

http://www.lilianefonds.nl