Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Royal van Lent Shipyard is beste leerbedrijf van Nederland 2007

Vandaag is in Artis te Amsterdam tijdens een groots opgezet evenement het beste leerbedrijf van Nederland 2007 bekend gemaakt. Het winnende leerbedrijf krijgt een geldbedrag van 2.500 euro en een sculptuur. Daarnaast mag het leerbedrijf zich een jaar lang 'Beste leerbedrijf van Nederland 2007' noemen.

De prijswinnaar

-Royal van Lent Shipyard uit Kaag is het Beste leerbedrijf van 2007. Dit leerbedrijf is voorgedragen door kenniscentrum Savantis (Vakcentrum Afbouw en Onderhoud, Presentatie en Communicatie).

foto:Ruben Timman, No Words

Er waren voordrachten vanuit dertien sectoren. Royal van Lent Shipyard blinkt volgens de jury uit op het gebied van begeleiding, ontwikkelingsmogelijkheden, innovatie, loyaliteit en uitstraling. De jury heeft verder grote waardering voor de wijze waarop het bedrijf jongeren enthousiast maakt voor het vakmanschap.

De kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven organiseren het evenement namens het ministerie van OCW. De kenniscentra werven, erkennen en ondersteunen de leerbedrijven en willen met dit evenement de aandacht vragen voor de ruim 185.000 erkende leerbedrijven in Nederland die gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de circa 500.000 mbo-ers voor hun rekening nemen in de vorm van een stage of leerwerkbaan.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op http://www.besteleerbedrijf.nl.