Ingezonden persbericht


25 juli 2007

De vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy op Radio 2 en Nederland 3

Tiende editie muziekevenement bij publieke omroep

Nederland 3 en Radio 2 zenden vanaf 2008 De vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy uit, zo werd vandaag bekend gemaakt door Radio 2, Nederland 3, NPS en One & Only Productions. Op zondag 3 februari 2008 verzorgt Nederland 3 (NPS) een 90 minuten durende registratie van het evenement. De week voorafgaande aan de registratie presenteert Radio 2 live vanuit Ahoy sfeerreportages van de concerten in Ahoy. Vrijdag 1 februari 2008 zendt Radio 2 het concert van De vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy integraal uit.

Een aantal dagen per jaar wordt Ahoy Rotterdam omgetoverd tot het grootste muziekcafé van Nederland waar 10.000 mensen genieten van een drie uur durende muziekmarathon. Het door Ellen ten Damme gepresenteerde populaire muziekprogramma laat bekende Nederlandse artiesten samen elkaars grootste hits vertolken. De unieke samenwerkingsverbanden tussen bevriende muzikanten is het uitgangspunt van De vrienden van Amstel LIVE! In het verleden zijn er vele mooie, combinaties ontstaan zoals: Ilse De Lange & Racoon, Trijntje Oosterhout & De Dijk, Guus Meeuwis & Boudewijn de Groot, Sarah Bettens & Intwine,Thé Lau & Di-rect, BLØF & Krezip, Acda en de Munnik & Frank Boeijen, Kane & Candy Dulfer, Rob de Nijs & DJ Ronald Molendijk.

In januari /februari 2008 vindt de tiende editie van De vrienden van Amstel LIVE! plaats. De organisatie belooft er een waar jubileumfeest van te maken met diverse hoogtepunten uit tien jaar De vrienden van Amstel LIVE! met artiesten die inmiddels op eigen kracht zalen van Ahoy-formaat weten te vullen, maar dan in combinaties die je nooit eerder op de Nederlandse podia bent tegen gekomen. De Achterhøkers van Normaal hebben al toegezegd om langs te zullen komen. Evenals hun feestbroeders van Rowwen Hèze, Acda en de Munnik en De Dijk.

Voor de editie van 2008 zijn op dit moment 8 data in de verkoop: 25, 26, 27, 30, 31 januari & 1,2,3 februari. Inmiddels zijn ruim 65.000 kaarten verkocht.



Ingezonden persbericht