Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM
PALESTINE: SONIC RESISTANCE
Melkweg, Oude Zaal * zondag 3 februari 2008 * 20:00 uur * ¤ 7,50 +lidm.

In het kader van het project Palestine: the Art of Survival dat exposities, film, debat en concerten omvat, organiseert Stichting De Levante in de Melkweg een wervelende avond met Palestijnse artiesten, geïntroduceerd door DJ Takimi.
Er zijn optredens van John Kameel Farah, Ramallah Underground en Checkpoint 303.

John Kameel Farah (www.johnfarah.com)
John Kameel Farah is een Palestijnse muzikant uit Canada. Hij maakt gecompliceerde elektronische muziek die hij aanvult met piano- en/of synthesizer-improvisaties. Na een succesvolle tour in Canada is hij klaar om Europa te veroveren. Hij treedt hier in Nederland voor het eerst op.

Ramallah Underground (www.ramallahunderground.com) De muziekgroep Ramallah Underground bestaat uit twee MC's en een DJ/producer. Hun muziek is een combinatie van trip hop, hiphop en down tempo, gecombineerd met lokale elementen. Deze unieke symbiose leidt tot een boeiende sound waarmee ze een antwoord formuleren op de bezetting van Palestina. Ze worden gezien als de revolterende stem van een generatie jonge Palestijnen en Arabieren. Geen paniek voor wie geen Arabisch verstaat, louter muzikaal kom je minstens voor honderd procent aan je trekken!

Checkpoint 303 (http://checkpoint303.free.fr/)
Checkpoint 303 is een elektronische muziekgroep uit onder andere de Palestijnse gebieden. Hun naam is afgeleid van het checkpoint waarmee zij dagelijks geconfronteerd werden. Zij maken experimentele muziek bestaand uit oriëntaalse samples en geluidsopnames opgenomen bij checkpoint 303, synthesizers en drumbeats. Zij hebben onder meer in het voorprogramma van Massive Attack gestaan.

DJ Takimi (www.myspace.com/ctakimi)
Deze Nederlands-Griekse DJ draait traditionele en moderne oriëntaalse muziek, van Arabische hiphop tot elektronische muziek met oriëntaalse invloeden. Al deze genres worden gemixed tot een bijzondere luisterervaring.

---



Ingezonden persbericht