Leefbaar Rotterdam

vrijdag, februari 01, 2008

LR: Schouwburgplein laten bruisen, of opgeven

Zondag 3 februari om 14.30 zal Leefbaarraadslid Frans van der Hilst het eerste exemplaar van Het Schouwburgplein, laatste kans of vol bouwen overhandigen aan wethouder Bolsius. Leefbaar Rotterdam doet in dit stuk een aantal aanbevelingen die het Schouwburgplein kunnen laten bruisen, maar geeft tevens aan dat als de aanbevelingen in de wind worden geslagen, het plein beter een andere bestemming kan krijgen.

In 1996 werd het Schouwburgplein in zijn huidige vorm opgeleverd. In het ontwerp was leegte het uitgangspunt. Leefbaar Rotterdam is van mening dat dit uitgangspunt iets te letterlijk is genomen. Het plein bruist niet en blijft grotendeels onbenut. Na een grondige analyse van het Schouwburgplein en zijn omgeving, stelt Leefbaar Rotterdam een aantal noodverbanden voor die het Schouwburgplein toch aantrekkelijker kunnen maken. Blijft alles echter bij het oude, dan kan wat Leefbaar betreft beter afscheid worden genomen van dit plein. Een plein, midden in de binnenstad, hoort immers te bruisen!

Omdat Leefbaar Rotterdam een eerste duit in het zakje wil doen, zal de overhandiging van het eerste exemplaar bij het Schouwburgplein plaatsvinden in de bekende dubbeldekker van raadslid Dries Mosch. Daarnaast zorgt Hennie van Schaik voor een spectaculaire roofvogelshow en zal de populaire poffertjeskraam uit de Hoogstraat act de presence geven. Pers en publiek zijn bij deze van harte uitgenodigd.