Natuurfotograaf Nederlander Jan Vermeer geeft presentatie in Museon

01/02/2008 15:02



Museon



Op zondag 3 februari a.s. is toont Jan Vermeer zijn bijzondere fotowerk in het Museon in Den Haag. Fotograaf/ecoloog Ruben Smit interviewt Vermeer aan tafel in de Levi Lassenzaal van het museum en laat zo het publiek kennis nemen van het verhaal achter de vertoonde beelden. Niet alleen de techniek komt hierbij aan de orde maar ook wordt de motivatie van de fotograaf onder de loep genomen. Jan Vermeer vertelt over zijn reizen naar koude gebieden en belicht ander werk onder de titel 'Retrospectieve topshots, Antarctica reizen 2006/2007. De presentatie begint zondag om 14.00 uur en duurt anderhalf uur, halverwege onderbroken door een pauze van een half uur. De toegangsprijs bedraagt 11 euro 50. In dit bedrag is koffie of thee in de pauze inbegrepen. Tevens is het mogelijk de tentoonstelling 'Wildlife Photograper of the Year' te bezoeken. Voor deze zondagmiddagpresentatie moet worden gereserveerd onder nummer 070-3381423. Wildlife Photographer of the Year
24 oktober 2007 zijn in het Natural History Museum in Londen de winnaars bekend gemaakt van de 'Wildlife Photographer of the Year Competition 2007'. Het werk van de Nederlandse natuurfotograaf Jan Vermeer werd bij de prijsuitreiking als buitengewoon bijzonder gewaardeerd. Het Museon toont de bekroonde foto's tot en met 9 maart 2008 in de expositie 'Wildlife Photographer of the Year 2007. 'The Wildlife Photographer of the Year Competition' heeft dit jaar voor de 24e maal plaatsgevonden. De wedstrijd wordt traditiegetrouw georganiseerd door BBC Wildlife Magazine en Natural History Museum in Londen. Natuurfotografen van over de hele wereld dingen mee naar de prijzen. Dit jaar ontving de organisatie een record aantal inzendingen van meer dan 32.300 foto's van deelnemers uit 78 landen. Aan de hoofdprijs is de titel 'Wildlife Photographer of the Year' en een bedrag van (tt)2,000 verbonden. De hoofdprijs is dit jaar gewonnen door de Ben Osborne uit Groot Brittanie met zijn foto 'Elephant creation'. De competitie kent ook prijzen toe aan jong talent tot en met 17 jaar oud. 'The Young Wildlife Photographer of the Year 2007 Award' is gewonnen door Patrick Corning, eveneens uit Groot-Brittanie, met de foto 'Monkey moment'. Jan Vermeer Natuurfotograaf Jan Vermeer heeft wederom een bijzondere prestatie geleverd en is de enige Nederlandse natuurfotograaf die met zijn werk is bekroond. Voor de vijfde maal is zijn fotowerk bijzonder gewaardeerd door de jury. Zijn foto ' Swan Lake', gefotografeerd in het Japanse Hokkaido Kushiro meer werd bekroond met de titel ' Runner-up' in de categorie ' Creative visions of nature'. Bovendien werd zijn foto ' Emperor elegance', genomen op ' Snow Hill Island' als ' Highly commended' bestempeld in dezelfde categorie.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.museon.nl