Ingezonden persbericht


Grachtenwandeling in de stad Groningen

Op zondag 3 februari en zondag 2 maart is er een fraaie, stevige wandeling langs de diepen van de stad Groningen. Deze diepen liggen rondom de oude stadskern van de stad.

Langs de diepen bevinden zich prachtige singels, woonhuizen en kantoren e.d. met fraaie architectuur en boeiende geschiedenis. Een deskundige gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de diepenring, over de architectuur van de gebouwen en over de vele kunstwerken die langs de grachten staan opgesteld.

Zo wordt onder andere gewandeld langs het huis van Evert van Linge, die architect en voetballer was in het Nederlands elftal, langs het woonhuis Willem Frederik Hermans, langs flats ontworpen door Koolhaas, Berlage en Bonnema, langs kunst van o.a. Noud de Wolf en Erwin Olaf en langs het laatste overgebleven "fillingstation" van de bekende architect Dudok, langs pakhuizen met trijsramen en hijsluiken, eb- en vloedkades en langs woonhuizen waar bekende Groningers hebben gewoond.

Vertrek om 13.30 uur bij de hoofdingang van het Groninger museum. De wandeling duurt een kleine drie uur. Van
tevoren reserveren wordt aanbevolen: tel. (050) 309 07 57 of via gw@burohba.nl. Meer informatie is te vinden op www.grachtenwandeling.nl


---