Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 30 januari 2008

Kikker in de Wolken wegens succes terug in het theater

Naar aanleiding van het succes van Kikker in de Wolken in theaterseizoen 2006/2007 gaat de voorstelling van Theater Terra in reprise. Kikker in de Wolken is van zondag 3 februari tot en met 9 april 2008 te zien in verschillende theaters in het land.

De voorstelling Kikker in de Wolken is gebaseerd op de prentenboekjes van de in 2005 overleden Max Velthuijs en is het tweede avontuur van Kikker en zijn vriendjes dat in het theater te zien is. De eerste voorstelling Kikker kreeg in 2003 een John Kraaijkamp Musical Award en heeft getoerd door de Verenigde Staten en Canada. Voor de voorstelling Kikker in de Wolken zijn de boekjes Kikker is Kikker, Kikker is een held en Kikker is verliefd gebruikt als uitgangspunt.

Theater Terra vierde in oktober vorig jaar haar dertigjarig jubileum. In die periode maakte ze meer dan 25 voorstellingen. Eerder bewerkte Theater Terra met succes boeken van Paul van Loon, Max Velthuijs en Rindert Kromhout. In de voorstellingen van Theater Terra brengen acteurs met levensgrote poppen universele thema's over, die jonge kinderen èn hun ouders aanspreken. Het samenspel van de acteurs en de poppen creëert een verrassend effect bij komische en ontroerende situaties.

Voor meer informatie over Theater Terra en haar voorstellingen: www.theaterterra.com

Artistieke leiding: Theo Terra/Dick Feld, Script & Liedteksten: Dick Feld, Regie: Wilma Hoornstra, Muziek: Nick Bult, Poppen: Karen Beens, Spel: Niels van der Gaarden, Babbe Groenhagen, Jacqueline Goedmakers en Eric-Jan Lens.



Ingezonden persbericht