Gemeente Rotterdam

Nr. 18
30 januari 2008

Herkomstgebied Rotterdamse Marokkaanse gemeenschap

Burgemeester brengt bezoek aan noorden van Marokko en Casablanca

Burgemeester Opstelten brengt van 3 tot en met 7 februari een werkbezoek aan Marokko. In Noord Marokko wordt het gebied rond het Rif gebergte bezocht. Tachtig procent van de Rotterdamse Marokkaanse gemeenschap is afkomstig uit dit deel van het land. Het is de eerste maal dat de burgemeester hier op bezoek gaat.

Opstelten kijkt uit naar het bezoek: "Vanuit de Marokkaanse gemeenschap is meer dan eens gevraagd of ik een keer een bezoek aan het noorden zou kunnen brengen. Zeker na de aardbeving in Al Hoceima in 2004 waar Rotterdam een forse bijdrage heeft geleverd aan de wederopbouw. Mijn bezoek staat dan ook met name in het teken van ontmoetingen met de achterban van de Rotterdamse Marokkaanse gemeenschap. Daar verheug ik mij zeer op."

Zo opent de burgemeester een dialysecentrum in Midar waar stichting De Stromen een industriële gaarkeuken en wasserette heeft geplaatst, legt hij bezoeken af aan diverse remigratie projecten en bekijkt hij een aantal projecten die in Al Hoceima met Rotterdams geld tot stand zijn gekomen.

De laatste dag van het bezoek aan Marokko vindt in Casablanca plaats. Het programma staat daarbij in het teken van samenwerking tussen de politiekorpsen van Rotterdam en Casablanca.

Burgemeester Opstelten wordt tijdens de reis vergezeld door Korpschef Meijboom van de politie Rotterdam-Rijnmond en de heer Harika, vice-voorzitter van de deelgemeente Noord.

noot voor de redactie/