Nederlandse Moslim Omroep

Persbericht

Hilversum, 31 januari 2008


----------

Hoe jonge moslims omgaan met kritiek op hun geloof

Heb je kritiek op mijn geloof? Kom maar op, gaan we praten!

Heel Nederland verkeerde deze maand in de ban van de film die niet verscheen. Maar ook zonder Wilders Koranfilm kwam de maatschappelijke discussie aardig op stoom. Presentator Abdellah Dami sprong er met zijn jongerenplatform van het NMO-tvprogramma Meetingpoint middenin. Kritiek op je geloof en hoe ga je ermee om, dat is het thema van de komende uitzending van Meetingpoint en van een even lange internetuitzending aansluitend op de website.

Kunnen moslims omgaan met kritiek op wat hun zo dierbaar is? Komen moslims voldoende op voor hun geloof? En voor aanhangers van andere religies in de vuurlinie? En praten moslims en niet-moslims wel genoeg met elkaar?

De jongeren van Meetingpoint - moslims èn niet-moslims - zijn er helemaal klaar voor. Ze bekritiseren elkaar vanuit betrokkenheid en doen waar ze van nature goed in zijn: weerbaar zijn. Heb je kritiek op mijn geloof? Kom maar op, dan gaan we praten, dan zal ik je de schoonheid van de islam tonen.

Kijk alvast naar de promo: http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/NMO/promo/AUTO_MEETINGPOINT/NMO_03022008/bb.20080203.asf

Na afloop volgt een spiritueel en religieus slotstuk in de vorm van een aflevering van de serie De schone namen van Allah.

Programma: Meetingpoint

Uitzending: zondag 3 februari 2008 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2

Daarna blijvend beschikbaar via de website

Herhaling zaterdag 9 februari 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2




Nederlandse Moslim Omroep