Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

IJsbrand Chardon winnaar vierspannen menavond Den Bosch

03/02/2008

Den Bosch, 3 februari 2008
Met een fors groeiende publieke belangstelling mag de KWPN-menavond een groot succes worden genoemd. Meervoudig wereld- en Nederlands kampioen IJsbrand Chardon sloot deze editie winnend af. De finale was bloedstollend, Chardon werd met zijn KWPN-ers in de tweede manche letterlijk op de hielen gezeten door Koos de Ronde. Deze menner uit Zwartewaal liet wat steekjes vallen in de eerste manche, maar kwam in de tweede manche fenomenaal terug. In de uiteindelijke uitslag kwam De Ronde slechts één seconde tekort op Chardon.

In de strijd van de tweespannen voorzag Chardon vanaf de zijlijn het publiek van deskundig commentaar. In de eerste manche was hierin Tom Engbers het snelst, maar hij moest die voorsprong in de tweede manche door twee gevallen balletjes uit handen geven aan Raymond Letteboer met zijn zwartbonte ruinen. Beide paarden voeren het bekende Samber-bloed in hun pedigree. Ze werden gefokt bij de familie Letteboer en deze familie werd bij de huldiging betrokken. Tweede werd Harrie Verstappen.

Bekend menner en instructeur Ad Aarts gaf tussen de beide rubrieken door een interessante uiteenzetting over de verschillen tussen rijpaard, tuigpaard en Gelders paard, hiervan verschenen verschillende representanten in de baan.

Chardon won de menavond van de hengstenkeuring in Den Bosch, bijgestaan door groom Steef en gelegenheidsgroom en sponsor Joost Rouwhorst