Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 03-02-2008

Vernielers aangehouden

IJSSELSTEIN- Op vrijdagdagavond werden twee vernielers aangehouden. Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie de melding dat een tramhokje was vernield bij de tramhalte Hooge Waerd. Direct hierop konden twee jongens van 15 en 16 jaar uit IJsselstein worden aangehouden. Zij werden ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN/HOUTEN- Op zaterdagavond werd een alcoholcontrole gehouden op de Blokhoeve. Hier moesten 302 mensen blazen en 1 had hiervan te veel gedronken. Op de Essenkade werden 201 blaastesten afgenomen, hier werden vier overtreders aangehouden.

De hoogste gemeten waarde bedroeg 300 ug/l.

Geslagen

IJSSELSTEIN- Op zaterdagavond werd een geweldpleger aangehouden. Op de Schuttersgracht kwamen een groepje personen bij elkaar. In het begin was het leuk en gezellig maar op een gegeven moment ontstond er een handgemeen tussen een 23-jarige man uit Montfoort en een 36-jarige man uit IJsselstein. De 23-jarige man deed aangifte en de 36-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het is onbekend waarom de man de andere man sloeg.

Bestolen

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werd een man bestolen van de dagopbrengst. Omstreeks 18.30 ging een man (geg.onb) geld afstorten bij een bank aan de Voorstede. Toen hij hier stond kwam er plotsing een man op hem af die aan zijn jas begon te trekken. Een worsteling onstond en de man die de andere man wilde bestelen werd plots bijgestaan door twee andere mannen. Over en weer werd geslagen en op een gegeven moment wist het trio toch te verdwijen met het geld. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom.

Hardleers

IJSSELSTEIN- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 19.45 uur werd de 53-jarige man uit Lopik op het Nelson Mandelaplein gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 425 ug/l. De man is nu voor de derde keer aangehouden in een half jaar tijd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.