Persberichten Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 03-02-2008

Vernieler aangehouden

HARMELEN- Op zaterdagochtend werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie de melding dat een 19-jarige man uit Polen een schutting en een regenpijp aan de Kloosterweg had vernield. De man had was onder invloed van alcohol en werd voor de vernieling aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gedronken

VINKEVEEN- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 03.30 uur werd de 41-jarige man uit Nieuwegein op de Groenlandsekade gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 451 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Graffitispuiter aangehouden

WOERDEN- Op zaterdagmiddag werd een graffitispuiter aangehouden en nog twee andere personen die de politie hadden gehinderd. Omstreeks 14.50 uur werd een 12-jongen uit Woerden aangehouden omdat hij graffiti had gespoten op een muur aan het Tournoysveld. De jongen werd in een politieauto geplaatst. Op dat moment kwamen zeven personen naar de politieauto toelopen en probeerde de 12-jarige jongen uit de auto te halen. Dit werd uiteraard belet door de agenten. Een persoon uit de groep bespuwde de agenten. De 12-jarige jongen werd overgebracht naar het bureau en agenten gingen terug naar de plek en hier werden twee jongens (14 en 16 uit Woerden) aangehouden voor het bespuwen en belemmeren van de agenten.

Parkeeroverlast

MIJDRECHT- Op zaterdag werden van 13.30 uur tot 14.30 uur bekeuringen uitgeschreven in de blauwe zone. In totaal kregen 15 autobezitters een bekeuring voor het onjuist gebruikt blauwe schijf.

Dronken mannen

MAARSSEN- Op zaterdagavond werden twee dronken mannen aangehouden. Omstreeks 21.00 uur zagen agenten twee mannen onvast ter been over de Bolensteinsestraat lopen. Een van de mannen sloeg met zijn hand op een auto. De mannen werden direct gecontroleerd en zij wilden zich niet legitimeren. De mannen van 36 en 46 uit Maarssen werden direct aangehouden. Er was geen schade aan de auto.

Vernielers aangehouden

LOENEN AAN DE VECHT- Op zondagochtend werden twee personen aangehouden voor vernieling. Omstreeks 02.20 uur hoorden surveillerende agenten glasgerinkel in de omgeving van de Beatrixweg. Zij gingen poolshoogte nemen en troffen een kapot gegooide bierfles op straat aan en de straat lag vol met kapot gegooide bloempotten. Twee personen van 17 en 19 jaar oud uit Loenen aan de Vecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Grote mond, aangehouden

MONTFOORT- Op zondagochtend werden twee personen aangehouden omdat ze een grote mond hadden. Omstreeks 03.00 uur hield de politie toezicht bij de Soos aan de Benedenkerkweg. Twee personen, 25 en 26 jaar oud uit Amsterdam, vonden het nodig de agenten uit te schelden en werden zonder pardon aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.