Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 03-02-2008

Aangehouden na lastig gedrag

UTRECHT- Op zondagochtend werden twee personen aangehouden nadat ze twee personen van de Bobs thuisbrengservice hadden lastig gevallen en agenten hadden geslagen. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een aantal personen een discussie hadden met twee chauffeurs van de Bobs thuisbrengservice. Zij zouden een aantal personen naar huis brengen in hun eigen auto maar steeds meer vrienden wilden ook in de auto. De chauffeurs weigerde vervolgens om te rijden en liepen weg. Op dat moment wilde een 32-jarige man uit Utrecht een van de chauffeurs aanvallen. De agenten konden dit voorkomen. De Utrechter verzette zich hevig en sloeg en schopte de agenten. Zijn 27-jarige vriendin vond het nodig om zich er ook mee te gaan bemoeien en schopte de agenten ook. De man en de vrouw werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na brand

UTRECHT- Op zaterdagavond werden twee personen aangehouden als verdacht van brandstichting. Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie de melding dat er brand was ontstaan in een auto aan de Montfoortlaan. De brandweer bluste de brand en de politie had een sterk vermoeden van brandstichting. Nog geen 5 minuten later ontstond er brand in een auto aan de Nijeveldsingel. Hier hadden getuigen enkele jongeren bij zien wegrennen. De politie ging met een goed signalement op zak in de buurt op onderzoek uit. Op de Hoofd Graaflandstraat werden twee jongens, 16 jaar uit Utrecht, aangehouden die voldeden aan het signalement. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na inbraak in woning

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een woninginbreker in de kraag gevat. Omstreeks 12.15 uur kwamen de bewoners van een woning aan de Prof. Ritzema Boslaan thuis en zagen dat 24-jarige man uit Bodegraven de woning uitrende. De bewoner ging er achteraan en in de brandgang kon hij worden aangehouden. De man werd overgedragen aan agenten. De woninginbreker is ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na inbraak

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een inbreker aangehouden na gebruik van pepperspray. Omstreeks 06.20 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijf aan de Oudegracht. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een 24-jarige man uit Utrecht aan. Bij het zien van de agenten gooide hij direct een stuk glas in hun richting en rende hard weg. De achtervolging werd ingezet en de man verdween in een horecagelegenheid aan de Hamburgerstraat. De man werd hier aangetroffen en verzette zich hevig en pepperspray werd gebruikt. Dit hielp enigzins en de man kon worden aangehouden en worden vervoerd naar het politiebureau.

Bedreiger aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werden drie mannen aangehouden nadat zij een agent hadden bedreigd. Omstreeks 05.55 uur zag een agent een man urineren in het openbaar op de Lange Elisabethstraat. Die kreeg hiervoor een bekeuring en op dat moment kwamen twee vrienden van de man aanlopen en de agent werd bedreigd door de mannen. De agent pakte zijn pepperspray en het trio werd bespoten. Een 44-jarige man uit Woerden kon direct worden aangehouden. De twee andere mannen renden weg en agenten keken naar hen uit. Deze mannen, 32 en 34 uit Driebruggen en Zegveld, kon later worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Diefstal scooter op heterdaad betrapt

UTRECHT - Op vrijdagavond 1 februari zag een getuige in de Berkstraat rond 20.30 uur dat drie jongens bezig waren met het stelen van een scooter. De gealarmeerde politie trof de scooter op de grond aan zonder geldige kentekenplaat. Op aanwijzing van de getuige konden drie verdachten (van 14 en twee van 16 jaar oud uit Utrecht) die zich in de buurt van de scooter ophielden, aangehouden worden. Ook werden twee schroevedraaiers gevonden op de hoek Berkstraat/1eDaalsedijk. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en hun ouders zijn daar over geinformeerd.

De eigenaar van de scooter uit Utrecht is op de hoogte gesteld van de diefstal en zou aangifte doen.

Autokraken Berkelstraat

UTRECHT De politie kreeg op 1 februari rond 20.30 uur bericht over twee gekraakte autos in de Berkelstraat. Politieagenten zagen ter plekke twee jongens wegrennen. Na een achtervolging konden agenten een 16-jarige jongen uit Utrecht aanhouden in de voortuin van de school aan de Jutphaseweg. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Gestolen fiets

UTRECHT Op vrijdag 1 februari rond 21.00 uur zagen surveillerende agenten in de Noordertunnel een 30-jarige man uit Utrecht met een damesfiets waarvan het slot geforceerd leek. Bij nader onderzoek bleek dat het serienummer op het frame was weggevijld. Volgens de man was de fiets gekocht op de Zwarte Beurs in Vleuten en behoorde die toe aan zijn zus. De agenten vertrouwden het niet en hebben de man meegenomen naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen. De fiets bleek aan het signalement te voldoen van een op 28 januari gestolen fiets in Bilthoven. Deze fiets was voorzien van een chip en de ingebeslagenomen fiets zal gecontroleerd worden op de aanwezigheid van een chip en of die overeenkomt met de gegevens van de gestolen fiets. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en hij is in verzekerde bewaring gesteld.

Aanhouding heterdaad

UTRECHT Op vrijdag 1 februari rond 21.30 uur betrapte surveillerende agenten een 37-jarige man uit Eindhoven en een 27 jarige man uit Utrecht op een autokraak op de Truus van Lierlaan (parkeerterrein Casino).

Beide mannen liepen al enige tijd rond bij de parkeerterreinen tussen de Truus van Lierlaan, de van Tellingenlaan en de Overste den Oudenlaan. Agenten zagen dat de mannen een geparkeerde bus openden via het bijrijdersportier. Na even weggelopen te zijn ging één man de bus in terwijl de ander op de uitkijk ging staan. Beide mannen zijn aangehouden en in verzekerde bewaring gesteld. Vlakbij de plek waar de twee werden aangehouden werd een schoevedraaier gevonden.

De eigenaar van de bus is op de hoogte gesteld van de autokraak en kwam gelijk aangifte doen. Het bleek dat in dezelfde bus afgelopen woensdag ook al ingebroken was, waarbij een radio is gestolen. De eigenaar had daar echter nog geen aangifte van gedaan en de schade aan het zelfde bijrijders portier was ook nog niet hersteld. Kennelijk hadden de autokrakers via de oude schade het portier kunnen openen.

Vernielers aangehouden

DE MEERN-Oplettende fietsers uit De Meern meldden de politie op vrijdag 1 februari rond 23.15 uur dat er vijf jongens aan de Heldammersingel in de Meern ruiten aan het vernielen waren bij een nieuwbouwwoning.

De politie trof de vijf, die voldeden aan het opgeheven signalement, aan op de hoek van de Heldammersingel en de Claudiuslaan. De getuigen die gebeld hadden kwamen even later ook daar en konden ter plaatse bevestigen dat het inderdaad om deze jongens ging. Het betreft jongens van 14 tot 18 jaar, allen afkomstig uit De Meern.

De vijf zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders zijn in kennis gesteld.

Vijf mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

UTRECHT Op zaterdagochtend om 00.30 uur werd de poltie gealarmeerd in verband met openlijke geweldpleging bij de bowlingbaan aan de Mariaplaats. Vijf mannen van 19 tot 22 jaar oud uit Utrecht en groningen wilden bij de bowlingbaan naar binnen waar ze eerder die avond ook binnen waren geweest. Toen ze voor de tweede maal naar binnen wilden, werd hen de toegang geweigerd. Daarop werd er over en weer getrokken en deelden de jongens een kopstoot en een trap in de maag uit aan de eigenaar. De politie kon de vijf aanhouden in een steegje bij de Mariahoek. De mannen zijn aangehouden en er is procesverbaal opgemaakt.