Zakkenrollers actief in centrum

Deventer, 02-02-2008

Op meerdere plekken in het centrum van Deventer werden vrijdag 1 februari mensen het slachtoffer van (een) zakkenroller(s).

Op de warenmarkt aan de Brink werd de portemonnee van een 33-jarige vrouw weggenomen. Deze had ze in haar jaszak zitten. In de portemonnee zat geld, een bankpas en enkele klantenpassen.

Aan de Korte Bisschopstraat ontdekte een 39-jarige vrouw dat haar portemonnee was weggenomen uit haar handtas, die ze aan de buggy van haar dochter had hangen. Dit moet heel snel zijn gebeurd, omdat de vrouw enkele minuten daarvoor nog had afgerekend in een warenhuis. In datzelfde warenhuis ontdekte een 80-jarige vrouw dat haar portemonnee was weggenomen uit haar schoudertas. Hierin bevonden zich diverse klantenpassen, een bankpas en een geldbedrag.

Ook een 19-jarige vrouw uit Rijssen verloor in de Korte Bisschhopstraat haar portemonnee. Deze had ze in het voorvakje van haar rugtas gestopt nadat ze even daarvoor nog had betaald bij een restaurant. Een vriendin merkte niet veel later bij een andere winkel op dat het voorvakje van haar rugtas openstond. De portemonnee, met daarin o.a. een rijbewijs, bleek spoorloos.

Als u gaat winkelen in de binnenstad van Deventer, wees dan alert op zakkenrollers. Deze zijn de afgelopen maanden weer erg actief in het centrum.Het advies is mobiele telefoons en portemonnees met geld en waardevolle documenten tijdens het winkelen onder de kleding te dragen. (Schouder)tassen vormen een risico tijdens het winkelen, omdat bij het uitzoeken van kleding en goederen vaak de beide armen worden gebruikt. De schoudertas hangt dan ongehinderd langs het lichaam en de losse (hand)tassen worden vaak even neergezet. Maak het zakkenrollers niet te gemakkelijk!