Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 03-02-2008

Te veel gedronken, rijbewijs ingevorderd

ZEIST Zondagmorgen rond 2.15 uur is een 19-jarige automobilist uit Zeist staande gehouden in de 2e Dorpsstraat die met een lekke band rond reed. De agenten wilden de naar alcohol ruikende automobilist, die onvast ter been was en met dubbele tong sprak, een ademtest afnemen maar het blazen lukte niet. Op het politiebureau werd een test afgenomen en werd 530 ug/l gemeten. Daarop is tegen de man procesverbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vernieling autos

ZEIST Zaterdagavond tegen middernacht kreeg de politie bericht dat een groepje jongeren spiegels van twee autos af hadden getrapt in de PC Hooftlaan. Ter plaatse bleek een 17 jarige jongen uit Zeist verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen. Hij kon worden aangehouden op de Utrechtseweg. Tegen hem is procesverbaal opgemaakt en zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Ernstige mishandeling

BILTHOVEN- Op zaterdag 19 januari werd een man ernstig mishandeld.

Omstreeks 01.00 uur ging een 50-jarige man uit Bilthoven op zoek naar een hond van zijn vriendin. Deze hond was namelijk weggelopen en zou mogelijk lopen bij de kinderboerderij aan de Planetenbaan. De man zag bij de kinderboerderij 5 a 7 licht getinte jongens staan in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. De man vroeg of de jongens wat gezien hadden en hij zag vervolgens dat de jongens iets gooide naar een van de beesten op de boerderij. De man zei hier wat van en voor hij het wist kreeg hij een harde klap tegen zijn gezicht en kwam ten val. Op de grond kreeg hij van verschillende personen harde trappen tegen zijn lichaam. De man ging vervolgens naar huis en werd de volgende dag opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken kaak, scheurtje in zijn jukbeen, zware hersenschudding en een aantal gebroken tanden.

Op vrijdag 1 februari was de man pas in staat van deze mishandeling aangifte te doen bij de politie