Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 03-02-2008

Met te veel drank op snorfiets, rijbewijs ingevorderd

AMERSFOORT Zondagmorgen om 1.45 uur hielden agenten een 38-jarige bestuurder uit Amersfoort van een snorfiets aan in verband met opvallend rijgedrag. Bij een ademtest werd 945 ug/l gemeten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Te diep in glaasje gekeken, rijbewijs ingevorderd

LEUSDEN Een 43-jarige automobilist uit Veenendaal trok zondagmorgen om
1.45 uur bij het wegrijden bij restaurant de Mof aan de Arnhemseweg de aandacht van surveillerende agenten vanwege zijn rijgedrag. Hij werd vervolgens staande gehouden. Bij hem werd bij een ademtest 590 ug/l gemeten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aangehouden voor belediging agenten

AMERSFOORT Op zaterdagavond om 22.15 uur is een 45-jarige man uit Amersfoort op de Varkensmarkt aangehouden vanwege belediging van agenten. Hij is in verzekerde bewaring gesteld.

Automobiliste macht over het stuur kwijt, auto belandt in sloot

HOOGLANDERVEEN Op zaterdagavond rond 20.15 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de sloot was beland op de parkeerplaats Holkerveen aan de A28.

De bestuurster (leeftijd onbekend) reed in de richting Zwolle. Zij reed te veel naar links in de berm. Toen ze dit wilde corrigeren, schoot ze diagonaal over de rijbaan naar de parkeerplaats en berm en belandde uiteindelijk in de sloot. In het voorbijgaan had ze ook drie electrakasten geramd. De bestuurster was licht gewond aan het gezicht. Haar drie kinderen die ongedeerd waren konden door een getuige uit het voertuig worden gehaald. Per ambulance zijn moeder en kinderen ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Automobilist rijdt fietser aan

HOOGLAND vrijdag 1 februari om 18.30 uur heeft een 35-jarige automobiliste uit Assen een 45-jarige fietser aangereden op de Zevenhuizerstraat bij het linksafslaan in de richting van de Ringweg-Oost. De automobiliste verklaarde geen fietser gezien te hebben bij het afslaan maar voelde wel dat er iets tegen de auto kwam. Vervolgens zag ze een man en een fiets op straat liggen. Een getuige verklaarde dat de auto over een been van de fietser had gereden. Het slachtoffer moest met ernstige vewonding aan zijn rechterbeen naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De automobiliste was erg emotioneel door deze aanrijding. Bij haar is een blaastest afgenomen maar ze had niet te veel gedronken.

Fietser geschept

LEUSDEN vrijdag 1 februari omstreeks 17.30 uur reed 27-jarige automobilist uit Woudenberg een 14-jarige fietster uit Leusden aan bij het oversteken van de Larikslaan naar de Groene Zoom. Een getuige had gezien dat het meisje over het kruisingsvlak voor autos reed en niet op het naastgelegen fietspad. Uit onderzoek bleek dat de automobilist waarschijnlijk niet te hard heeft gereden.

Gevreesd werd dat het meisje ernstig lichamelijk letsel had. Dat bleek later bij navraag in het ziekenhuis gelukkig mee te vallen. De auto moest worden afgesleept.