Ingezonden persbericht


Persbericht


---

SAMENWERKING METRO EN CNN

Amsterdam, 3 februari 2008

Metro International en CNN bundelen hun krachten. De twee nieuwsmedia gaan samenwerken en hun nieuws omtrent de Amerikaanse presidentsverkiezing met elkaar delen. Metro-edities op 4 continenten kunnen zodoende gebruik maken van de content die CNN exclusief aan Metro zal leveren. Kick-off van deze samenwerking is dinsdag 5 februari, 'Super Tuesday', waarop 24 staten, met de helft van de Amerikaanse bevolking, presidentiële voorverkiezingen zullen houden.

Metro werkte in 2007 al samen met de BBC voor het project 'Why Democracy'.

Internationaal hoofdredacteur van Metro Sakari Pitkänen merkt op: "CNN heeft een gedegen kennis van de Amerikaanse politiek en een internationaal bereik dat perfect aansluit op het wereldwijde publiek van Metro."

Nederlands hoofdredacteur Rutger Huizenga voegt toe: "Dit is goed nieuws, en een goede timing. De presidentsverkiezingen zijn hotter dan ooit en de hele wereld volgt op dit moment de strijd tussen Hillary Clinton en Barrack Obama. Inside nieuws van CNN zal onze berichtgeving nog completer maken."

Katherine Green, senior vice president Programming van CNN International is erg tevreden met de samenwerking tussen de twee toonaangevende internationale nieuwsmerken. "Wij zien er naar uit de Metrolezers te informeren over de Amerikaanse verkiezingen en te zien hoe deze in een internationale context geplaatst wordt."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rutger Huizenga, hoofdredacteur Metro, 06 - 55 758 842.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 550.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, GVB Metrostations Amsterdam, GVU Utrecht, McDonald's restaurants, Postkantoren, Super de Boer, Jan Linders, Q-Park parkeergarages, universiteiten en scholen. De 1.952.000 dagelijkse lezers (NOM Doelgroep Monitor 2007) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Wekelijks lezen 3.568.000 mensen Metro.

Metro is het grootste en snelst groeiende dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 71 edities in 21 landen in 18 talen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Dagelijks lezen meer dan 20 miljoen mensen Metro. www.metronieuws.nl