Politie Limburg-Noord

Politie houdt twee mannen aan na steekpartij

Datum: 3-02-2008
Tijd bericht: 12:41
Plaats: Venlo
De politie heeft zaterdagavond even na middernacht twee mannen van 19 en 28 jaar uit Venlo aangehouden. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekpartij die eerder die avond, rond 23.00 uur, plaatsvond in een eetcafé op de Parade. Hierbij liep een 47-jarige man uit Venlo een snijwond van ongeveer 10 centimeter in zijn hals op.

Het slachtoffer zat met zijn vrouw te eten in het eetcafé toen hij een woordenwisseling kreeg met de twee mannen. De aanleiding zou zijn geweest dat de 19-jarige verdachte een stoel van het tafeltje waaraan het slachtoffer zat wegtrok. Het slachtoffer gaf aan dat deze stoel bezet was. Hierop begon de 19-jarige verdachte vervelend te doen en de stoel telkens weer weg te trekken. Vervolgens bemoeide de 28-jarige verdachte zich met het voorval. Hij trok het slachtoffer aan zijn schouders naar achteren en sneed hem met een mes de keel door. Het slachtoffer sprong op en er ontstond een vechtpartij. De overige aanwezigen in het eetcafé haalden vervolgens de partijen uitelkaar waarna de 28-jarige man in de menigte verdween. De 19-jarige verdachte bleef in het eetcafé en werd door de politie aangehouden.

Het signalement van de dader werd via de meldkamer snel verspreid onder de overige politiepatrouilles. Rond 00.20 uur zagen agenten de 28-jarige verdachte over de Koninginnesingel lopen. Omdat hij voldeed aan het signalement van de dader spraken ze hem aan. Tijdens dit gesprek zagen de agenten dat de verdachte bloedsporen op zijn kleding had. Hierop werd hij aangehouden.

Beide verdachte mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer heeft tijdens het voorval een ondiepe snijwond van ongeveer 10 centimeter opgelopen. Hij had zelf niet in de gaten dat hij werd gesneden. Een getuige moest hem op zijn snijwond wijzen. De man is bij de Eerste Hulp aan zijn wond geholpen en heeft erg veel geluk gehad.