Drie personen aangehouden voor mishandeling/belediging

Schalkhaar, 03-02-2008

Bij een opstootje dat op zaterdagavond plaatsvond aan de Ganzeboomsweg werden drie personen (een man van 19 en een meisje van 17 jaar uit Schalkhaar en een vrouw van 22 jaar uit Deventer) aangehouden die een agente hadden geslagen, geschopt en beledigd.

Na een melding over een vechtpartij, kwam de politie ter plaatse om te inventariseren wat er precies was gebeurd. Vrijwel direct bemoeide een aantal personen zich op hinderlijke wijze met de werkzaamheden, waarop zij werden gevorderd weg te gaan. Toen hier, ondanks meerdere vorderingen, geen gehoor werd gegeven en een agente het 17-jarig meisje weg wilde duwen, werd zij door het meisje bij haar haren beetgepakt en weggetrokken. Ook kreeg zij van hetzelfde meisje een vuistslag in het gezicht. De 19-jarige man gaf haar daarna nog een knietje in de maagstreek. Beide personen werden aangehouden.

Eenmaal op het bureau kwam de 22-jarige vrouw verhaal halen. Daarbij schold ze de agente uit, bedreigde haar en maakte obscene gebaren. Het drietal werd voor nader onderzoek ingesloten. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.