Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen van woninginbraak met bedreiging
Datum: 3-02-2008
Tijd bericht: 13:43
Plaats: Reuver
De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak die zaterdagavond tussen 18.10 en 18.25 uur plaatsvond in een woning aan de Dovenetelstraat.

Hier wisten twee onbekende mannen de voordeur te forceren en de woning te betreden. Op dat moment was de bewoonster, een 39-jarige vrouw, thuis. Zij zag een onbekende man door de gang lopen en sprak hem aan. De vrouw hoorde dat de man met een buitenlands accent antwoordde. Verder zag ze dat hij een getinte huidskleur had en dat hij ongeveer 1,65 meter groot was. Hij had een flink postuur en droeg een opvallende donker grijze vilten hoed. Verder droeg de man een gebreide trui in de kleur donker grijs, een zwarte leren jas, grijze handschoenen en vermoedelijk een donkere broek.

Tussen beiden ontstond een woordenwisseling waarop de man haar bedreigde. Op dat moment kwam een tweede onbekende man de kamer binnenlopen. Ook deze man sprak met een buitenlands accent, had een getinte huidskleur, was ongeveer 1.65 meter groot en had een fors postuur. De man had een dikke buik en ook hij droeg een gebreide trui in de kleur grijs.

Beide mannen verlaten uiteindeljk met onbekende buit de woning. De bewoonster bleef gelukkig ongedeerd. Gezien het tijdsstip van de woninginbraak, en het specifieke signalement van de daders, verwacht de politie dat er getuigen zijn van deze daad. Of mogelijk zijn er omwonenden die iets opvallends hebben gezien. De politie vraagt of deze personen zich willen melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via 0800-7000.